fbpx
A/ZDatumLocatie

Over het festival

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival vindt plaats in januari en februari 2020. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans. In totaal zijn in deze periode zo’n vijftig voorstellingen van over de hele wereld in de Haagse theaters te zien, die samen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans onderstrepen. Een groeiend aantal van de festivalproducties is bovendien ook in Amsterdam en Delft te zien én deze komende editie voor het eerst eveneens in Tilburg.

Een programma vol primeurs
Het festival brengt ook in 2020 weer vooral primeurs voor Nederland en presenteert gezelschappen en dans-kunstenaars die anders niet in ons land te zien zouden zijn. Voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Rondom het programma wordt een keur aan (hotel)arrangementen, dansdiners en workshops aangeboden, afgestemd op de uiteenlopende voorkeuren en financiële mogelijkheden van de bezoeker. De combinatie van kwalitatief hoogstaande voorstellingen en speciale evenementen en arrangementen maakt een bezoek aan de danshoofdstad van Nederland onvergetelijk.

Het Holland Dance Festival manifesteert zich als een succesvol koppelaar, tussen binnen- en buitenland, tussen profs en amateurs en óók tussen dans en livemuziek.’

De Volkskrant