fbpx
A/ZDatumLocatie

Paul Röttger, Theater Babel Rotterdam | The do’s en dont’s van inclusief theater maken (NL)

Inclusie voor makers
Theater Babel Rotterdam onderzoekt in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam het inclusieve werk, met als doel tot een overdraagbare methodiek te komen, zodat inclusiviteit een breder draagvlak krijgt in de theatersector. Wat levert dit voor uitdagingen op? En wat zijn de artistieke opbrengsten? Paul Röttger, artistiek leider van Theater Babel Rotterdam, neemt je mee in zijn werkwijze. Ook enkele acteurs laten je ervaren hoe er bij Theater Babel Rotterdam gewerkt wordt.

Theater Babel Rotterdam
Theater Babel Rotterdam is een uniek theatergezelschap bestaande uit acteurs met en zonder een beperking. Het gezelschap maakt educatieve theaterproducties voor het onderwijs en voorstellingen voor regulier publiek. Ook is er de Academie, waarbinnen een inclusieve groep van 34 acteurs dagelijks samenwerken, trainingen volgen en repeteren voor verschillende voorstellingen.

Paul Röttger
In het werk van Paul Röttger staat de ontmoeting met ‘de ander’ altijd centraal. Röttger regisseerde bij Theater Babel Rotterdam o.a. de voorstellingen : ‘To be or not’, ‘Con Amore’, ‘Ont-heemd’, ‘Het gedroomde ca-fé’ en ‘Seks in Rotterdam’. In 2018 vierde Röttger zijn 30-jarig jubileum als directeur van de instelling met de theaterchoreografie ‘Piazza della vita’.