fbpx
A/ZDatumLocatie

Gauthier Dance/Dance Company Theaterhaus Stuttgart | Classy Classics

Classy Classics • Opening Holland Dance Festival 2020

“Nederlandse première ”

Let op: tijdens de openingsavond (22 januari) sluiten de zaaldeuren om 19:45!

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival opent op 22 januari 2020 feestelijk en in stijl met Classy Classics, een recente hitproductie van een van de grote publieksfavorieten van eerdere festivaledities: het Duitse Gauthier Dance. Artistiek directeur Eric Gauthier is erin geslaagd om voor dit programma vijf eigentijdse ‘klassiekers’ van de hedendaagse danskunst samen te brengen en daarmee ook weer enkele parels aan het repertoire van zijn groep toe te voegen.

Classy Classics is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Den Haag.

Van William Forsythe, dé grote vernieuwer van het klassieke ballet, wordt Herman Schmerman gedanst, waarin de choreograaf de rites van het ballet op meesterlijke wijze doorbreekt en ironiseert. De nieuwe vaste choreograaf van Gauthier Dance Marco Goecke weet met zijn solo Äffi iedereen de adem te benemen. Ohad Naharins Minus16 – oorspronkelijk gemaakt voor NDT2 – is het ultieme ‘verrassingspakket’: een meesterlijke en tegelijkertijd luchtige choreografische collage van ‘Mr. Gaga’. In Malasangre brengt Cayetano Soto een heerlijk opzwepende, excentrieke ode aan de Cubaanse ‘Queen of Latin Soul’ La Lupe. Eric Gauthier, artistiek leider van Gauthier Dance, zorgt met Orchestra of Wolves voor de uitsmijter: een hilarische miniatuurkomedie op de Vijfde van Beethoven, waarbij de met wolvenmaskers uitgedoste ‘musici’ het op hun dirigent hebben voorzien.

Tijdens de openingsvoorstelling vindt tevens de uitreiking van de prestigieuze Jiří Kylián Ring plaats. Twee jaar terug waren het Alexandra Radius en Han Ebbelaar die deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst namen. Nu zullen zij de Ring doorgeven aan iemand die, in hun ogen, een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse danskunst.

De volgorde van Classy Classics is aldus:

  • Malasangre van Cayetano Soto
  • Uitreiking Jiří Kylián Ring
  • Herman Schmerman van William Forsythe
  • Äffi van Marco Goecke
  • Orchestra of Wolves van Eric Gauthier

Pauze

  • Minus16 van Ohad Naharin

 

Toegankelijkheid Zuiderstrandtheater

Meer informatie over toegankelijkheid en bereikbaarheid vindt u hier.

 

Impression of the performance

Dates & Tickets

Price Date Start time Location Order
Vanaf €30,- Wed. 22 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Sorry, event has already occurred
Vanaf €30,- Thu. 23 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Sorry, event has already occurred