fbpx
A/ZDatumLocatie

Stephen Shropshire | Want is the Wick

Stephen Shropshire | Want is the Wick

“Een suggestieve, geladen voorstelling’ (****, de Volkskrant over about Miss Julie)”

‘Ineens is daar het pareltje’ schreef NRC in 2016 over het werk van Stephen Shropshire. Veel lof ontving hij ook in 2018 voor about Miss Julie, zijn bijdrage aan het vorige Holland Dance Festival. Geen wonder dat we geen genoeg krijgen van deze bijzondere choreograaf! Shropshire keert dit festival terug met een geheel nieuwe creatie, getiteld Want is the Wick.

De Deense filosoof en theoloog Søren Kierkegaard zei: “De functie van het gebed is niet om God te beïnvloeden, maar eerder om de aard van de persoon die bidt te veranderen.” Geïnspireerd door Kierkegaards ideeën over het gebed, als ook de theologische waarde van geloof onderzoekt Shropshire in Want is the Wick de steeds paradoxaler wordende uitdaging om trouw te blijven aan waar we op hopen en zeker te zijn van wat we niet zien.

De Theaterkrant over Want is the Wick van Stephen Shropshire:

“Hoe kun je dansen zonder ogen? Het evenwicht, het vermogen om je te verplaatsen, het voorkomen dat je tegen mensen en dingen aan botst: ze zijn afhankelijk van visuele informatie. Choreograaf Stephen Shropshire blinddoekt danseres Lea Giammatei voor de volledige duur van de voorstelling. Dat is spannend om naar te kijken, want de kapel is klein en meermaals loopt, draait en sleept ze bijna tegen haar toeschouwers aan. Het roept ook vragen op. Waar staat die blindheid voor? Zijn wij het die zij verbeeldt; blind voor een gidsende hand, erop gebeten zelf onze weg te kiezen en dus onze eigen fouten te maken? Of laat ze zien hoe je zonder alles te kunnen overzien, toch je eigen weg kunt vinden, door je te concentreren op wat je wel kunt: luisteren, tasten?”

 

Toegankelijkheid Korzo theater

Meer informatie over toegankelijkheid en bereikbaarheid vindt u hier.

 

Dates & Tickets

Price Date Start time Location Order
€18 Thu. 06 februari 2020 19:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred
€18 Fri. 07 februari 2020 19:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred
€18 Sat. 08 februari 2020 19:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred