fbpx
A/ZDatumLocatie

Speciaal onderwijs

Holland Dance Festival organiseert op maat gemaakte educatieve dansprogramma’s. Dans zet uw kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Onwijs SPECIAAL Dansonderwijs!

Met meer dan twintig jaar ervaring met dans in het onderwijs weet Holland Dance Festival als geen ander wat de waarde van dans in het onderwijs is. Met gediplomeerde dansdocenten én in samenwerking met professionele dansgezelschappen gaat Holland Dance Festival met op maat gemaakte pakketten graag met uw leerlingen aan de slag. Niet achteroverleunen maar See, Do, Reflect en Experience dans!

Een dansprogramma op maat

De See, Do, Reflect en Experience pakketten zijn geschikt voor het speciaal en regulier onderwijs en worden op maat gemaakt. Zo kunt u ervoor kiezen met de klas een dansvoorstelling te bezoeken en hierop te reflecteren, maar er kan ook een breder traject worden ingericht waarbij leerlingen zelf de dansvloer opgaan. Daarnaast biedt Holland Dance Festival ook deskundigheidsbevordering aan voor leerkrachten /docenten, die zelf met dans in de klas aan de slag willen.

De kracht van dans

Dans brengt kinderen letterlijk in beweging en geeft plezier. Dans kijken levert een frisse kijk op de hedendaagse danskunst en leert kinderen de non-verbale kracht van dans te ervaren. Ook biedt het ze de kans zelfbewuster te worden door kennis te maken met de dansante vertalingen van thema’s die aansluiten bij hun leefwereld. Dans verbindt en neemt sociale verschillen weg. Naast de fysiek-motorische vaardigheden draagt dans bij aan de ontwikkeling van diverse (21e-eeuwse) competenties. Doelgericht of, onbewust, als mooi sub-resultaat. Denk aan sociaal-emotionele componenten, het ontwikkelen van muzikaliteit of het ontwikkelen en uiten van creativiteit.

Wilt u meer weten over See, Do, Reflect en Experience pakketten? Aarzel niet om uw vragen te stellen aan Yolanda van der Heijden.

De dansvoorstelling was erg leuk, de leerlingen hebben er van genoten. Het was ook goed aangepast op onze doelgroep, super! De afwisseling van kijken en meedoen was interessant. Specifiek voor ZML-leerlingen was het ook prettig dat de vragen heel duidelijk waren. Ook de taal die werd gebruikt, was goed afgestemd op de doelgroep: eenvoudig en toch heel duidelijk.

Willemijn Olgers – Bernardusschool

Holland Dance Festival is partner van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Wij sluiten met onze voorstellingen en activiteiten op maat aan bij de diverse leerlingen en thema’s.