fbpx
A/ZDatumLocatie

Stopgap & University of Bedforshire | Research and practice of the inclusive dance syllabus IRIS (EN)

IRIS
In deze workshop introduceren Lucy Bennett, artistiek leider van Stopgap Dance Company, en Imogen Aujla de principes en gedachtegang achter hun inclusieve dans syllabus IRIS. Ze beschrijven hoe het werken met deze syllabus impact heeft gehad op jonge dansers met een beperking en op hun eigen dansgroep. Deelnemers van de workshop zullen ook zélf een oefening uit de syllabus ervaren.

Stopgap Dance Company
Stopgap Dance Company maakt bijzondere dansproducties waarmee ze nationaal en internationaal toeren. Stopgap hecht veel waarde aan de pioniersgeest en is blijvend op zoek naar innovatieve manieren binnen de dans om verbinding te creëren tussen artiesten mét en zónder beperking. Stopgap’s producties zijn bedacht door dansers uit het gezelschap en externe medewerkers. Ze werken als een ensemble onder de artistieke leiding van Lucy Bennett.

The University of Bedfordshire
The University of Bedfordshire verzorgt dansonderwijs en trainingen in een portfolio van universitaire en postuniversitaire lessen. Ze zijn ontworpen om studenten te ondersteunen bij de overgang naar hun freelance of zelfstandige danscarrières. De school speelt een belangrijke rol in het ondersteunen en voeden van regionale dansgemeenschappen en het beïnvloeden van de sector wereldwijd, door middel van onderzoek en bedrijfsactiviteiten.

Imogen Aujla
Imogen Aujla is een Senior Lecturer in Dans en coördinator van de masteropleiding Danswetenschappen op de Universiteit van Bedfordshire. Voordat ze zich specialiseerde in de wetenschap van dans, was ze zelf een danseres. Imogen heeft, in samenwerking met Stopgap Dance Company en de Imperial Society of Teachers of Dancing, verschillende onderzoeksprojecten afgerond met als onderwerp talentontwikkeling in inclusiedans.