fbpx
A/ZDatumLocatie

Toegankelijkheid

Holland Dance Festival gelooft in ‘Dans voor iedereen’. Of het nou gaat om de choreografen achter de schermen, de dansers op het toneel, of het publiek in de zaal. Wij streven ernaar zo goed mogelijk toegankelijk te zijn voor iedereen. Heeft u tijdens het bezoek een vraag of verzoek, kunt u altijd bij een van onze medewerkers terecht.

Ieder mens is uniek in zijn wensen en behoeften. Twijfelt u aan de toegankelijkheid van één van onze theaters? Dan nodigen wij u uit contact op te nemen met de festivalkassa via tickets@holland-dance.com of telefonisch via (070) 363 75 40.

Toegankelijkheid partnertheaters

Korzo theater

Korzo theater

Toegankelijkeid

Het Korzo theater is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar en er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig. Andere vormen van toegankelijkheid zijn in overleg altijd mogelijk.

Lees meer
Zuiderstrandtheater

Zuiderstrandtheater

Rolstoelen
Het Zuiderstrandtheater is op reservering toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Geleidehonden
Geleidehonden zijn welkom. Het Zuiderstrandtheater vroeg hen vooraf te informeren, zodat zij hun personeel hierop kunnen afstemmen.

Bereikbaarheid OV
Bus 22 rijdt niet meer langs het Zuiderstrandtheater! De nieuwe bus 28 rijdt vanaf CS via het centrum naar het Zuiderstrandtheater.

Stadsbus 28 (HTM)
Bus 28 rijdt van CS naar het Zuiderstrandtheater. In de avond 2x per uur. Plan uw reis op https://www.htm.nl/
Bekijk hier de pdf van bus 28 CS naar Zuiderstrandtheater.
Bekijk hier de pdf van bus 28 Zuiderstrandtheater naar CS (s’avonds tussen 22.00 en 23.00 uur op voorstellingsavonden 4x per uur)

Let op! De shuttlebus vanaf de Statenlaan rijdt niet meer. Als alternatief kunt u bus 28 gebruiken.

Bereikbaarheid auto
Houtrustweg 505 | navigeer op Hellingweg in verband met nieuwe aanrijroute van parkeerplaats
2583 WB Den Haag

 

Lees meer
Theater aan het Spui

Theater aan het Spui

Toegankelijkheid

Wij hebben in Theater aan het Spui aangepaste zitplaatsen beschikbaar in de zaal. Dat zijn plaatsen op eerste rij – de stoel ernaast houden wij beschikbaar voor jouw mede-bezoeker. De stoel kunnen wij verwijderen indien nodig bijvoorbeeld als je met een rolstoel komt. Stuur een mail naar kassa@hnt.nl of telefonisch 088 3565356.

Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt. In Theater aan het Spui zijn geen gereserveerde plaatsen – maar je wordt op de avond zelf door een medewerker opgevangen en je mag als eerste de zaal in. Het aangepast toilet is bij binnenkomst aan de linkerkant van de foyer.

Lees meer
Theater de Veste

Theater de Veste

Toegankelijkheid

Theater de Veste is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar dus neem van tevoren contact op met de kassa. Er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig.

Bereikbaarheid

Direct naast Theater de Veste ligt de Zuidpoort Parkeergarage (900 plaatsen). Deze garage is 24 uur per dag geopend. Raadpleeg voor informatie over betaald parkeren buiten deze garage de parkeerautomaten op straat. Check voor actuele informatie over het parkeerbeleid en de tarieven de website www.parkerendelft.com.

Theater de Veste ligt op ruim 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 stopt (Den Haag/Delft). Diverse stads- en streekbussen stoppen bij de halte ‘Zuidpoort’ naast het theater. Voor een reisadvies met het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl

Lees meer
Internationaal Theater Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam

Toegankelijkheid

ITA is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn aangepaste liften en aangepaste toiletten. In de zalen is er plaatsruimte vrijgehouden voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Gelieve deze voorbehouden plaatsen steeds telefonisch te boeken bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11 zodat wij kunnen garanderen dat deze voor u ter beschikking zijn.

Getrainde blindengeleidehonden en (SOHO)hulphonden zijn welkom, mits u hun komst vooraf meldt bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11.

Bereikbaarheid

Internationaal Theater Amsterdam is gelegen aan het Leidseplein 26 en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

U bereikt ITA (halte Leidseplein) met trams 1, 2, 5, 7, 11, 12 en 19, met de buslijnen 282, 283, 284, 288 en metro 52 (halte Vijzelgracht uitstappen en ca. 10 minuten lopen).

Iedere 5 minuten vertrekt vanaf het Centraal Station een tram naar het Leidseplein die er gemiddeld 13 minuten over doet. Ook vanaf Station Sloterdijk, Muiderpoortstation en het Amstelstation is er een rechtstreekse tramverbinding.

Lees meer
Theaters Tilburg

Theaters Tilburg

Toegankelijkheid

In al onze zalen is er een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze zijn niet te reserveren via onze website. Mocht je er gebruik van willen maken, verzoeken we je daarom contact op te nemen met de Ticketservice. Ben je slecht ter been? Houd er dan rekening mee dat de lift in de schouwburg niet op de balkons uitkomt. In de concertzaal en studio zijn alle plaatsen per lift te bereiken.

Voor slechthorenden biedt Theaters Tilburg verschillende mogelijkheden. We beschikken over een radiofrequentiesysteem in al onze zalen, en bieden extra hulpmiddelen indien nodig. Voor gasten met een gehoorapparaat voorzien van een FM-frequentie zijn die niet benodigd, in andere gevallen kun je gebruikmaken van een ontvanger met een halslus of hoofdtelefoon. Deze zijn verkrijgbaar bij onze servicebalies.

Bereikbaarheid

Theaters Tilburg is uitstekend te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er zijn drie gemeentelijke parkeergarages op loopafstand van ons gebouw: parkeergarage Schouwburg, Emmapassage en Koningsplein. Daarbij vind je links onder de entree van de concertzaal de ingang van een gemeentelijke fietsenstalling. Voor openingstijden, beschikbaarheid van invalide-parkeerplaatsen en tarieven verwijzen je naar tilburg.nl.

Houd op donderdagavond en zondag rekening met drukte vanwege koopavond en -zondag. Houd er ook rekening mee dat de gemeentelijke fietsenstalling vaste openingstijden hanteert, en hierbij geen rekening houdt met afwijkende aanvang- en eindtijden van onze voorstellingen.

Lees meer