fbpx
A/ZDatumLocatie

Toegankelijkheid

Holland Dance Festival gelooft in ‘Dans voor iedereen’. Of het nou gaat om de choreografen achter de schermen, de dansers op het toneel, of het publiek in de zaal. Wij streven ernaar zo goed mogelijk toegankelijk te zijn voor iedereen. Heeft u tijdens het bezoek een vraag of verzoek, kunt u altijd bij een van onze medewerkers terecht.

Ieder mens is uniek in zijn wensen en behoeften. Twijfelt u aan de toegankelijkheid van één van onze theaters? Dan nodigen wij u uit contact op te nemen met de festivalkassa via tickets@holland-dance.com of telefonisch via (070) 363 75 40.

Toegankelijkheid partnertheaters

Korzo theater

Korzo theater

Toegankelijkeid

Het Korzo theater is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar en er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig. Andere vormen van toegankelijkheid zijn in overleg altijd mogelijk.

Lees meer
Zuiderstrandtheater

Zuiderstrandtheater

Rolstoelen
Het Zuiderstrandtheater is op reservering toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Geleidehonden
Geleidehonden zijn welkom. Het Zuiderstrandtheater vroeg hen vooraf te informeren, zodat zij hun personeel hierop kunnen afstemmen.

Transport
Er is een halte voor HTM bus 22 (Den Haag CS van/naar Duindorp) op slechts een steenworp afstand van de ingang van het Zuiderstrandtheater. De bus is te herkennen aan de woorden ‘via Zuiderstrandtheater’. Kijk op www.htm.nl voor de actuele dienstregeling.

Gratis pendeldienst voor en na afloop van de voorstellingen
Elektriciteitstransportmiddelen bieden een gratis pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater voor en na de voorstellingen. U kunt opstappen voor het BP-tankstation aan de Statenlaan, vlakbij de tramhalte Statenlaan (tram 11) en de halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 17). De shuttle brengt u binnen 10 minuten rechtstreeks naar de ingang van het theater. De dienst start een uur voor aanvang van de voorstellingen en duurt tot een uur na afloop van de voorstellingen.

Lees meer
Theater aan het Spui

Theater aan het Spui

Toegankelijkheid

Wij hebben in Theater aan het Spui aangepaste zitplaatsen beschikbaar in de zaal. Dat zijn plaatsen op eerste rij – de stoel ernaast houden wij beschikbaar voor jouw mede-bezoeker. De stoel kunnen wij verwijderen indien nodig bijvoorbeeld als je met een rolstoel komt. Stuur een mail naar kassa@hnt.nl of telefonisch 088 3565356.

Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt. In Theater aan het Spui zijn geen gereserveerde plaatsen – maar je wordt op de avond zelf door een medewerker opgevangen en je mag als eerste de zaal in. Het aangepast toilet is bij binnenkomst aan de linkerkant van de foyer.

Lees meer
Theater de Veste

Theater de Veste

Toegankelijkheid

Theater de Veste is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar dus neem van tevoren contact op met de kassa. Er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig.

Bereikbaarheid

Direct naast Theater de Veste ligt de Zuidpoort Parkeergarage (900 plaatsen). Deze garage is 24 uur per dag geopend. Raadpleeg voor informatie over betaald parkeren buiten deze garage de parkeerautomaten op straat. Check voor actuele informatie over het parkeerbeleid en de tarieven de website www.parkerendelft.com.

Theater de Veste ligt op ruim 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 stopt (Den Haag/Delft). Diverse stads- en streekbussen stoppen bij de halte ‘Zuidpoort’ naast het theater. Voor een reisadvies met het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl

Lees meer