fbpx
A/ZDatumLocatie

1|2|3 Tel Aviv & Dancing Outside

“Maak kennis met nieuwe makers uit ‘dansland’ Israël”

In de wereld van de eigentijdse dans neemt het werk van Israëlische choreografen al jaren een vooraanstaande plaats in. De gespannen situatie waarin de bewoners van Israël voortdurend leven, lijkt zich te weerspiegelen in de hedendaagse dans: veel choreografieën van Israëlische bodem zijn brutaal, zo niet agressief, dynamisch en uitdagend. Er spreekt strijdlust uit en onder de oppervlakte borrelt er voortdurend iets, waardoor zelfs de meest lyrische dansstukken geladen zijn. 

Nieuw choreografisch programma
Dat maakt het interessant om, als internationale dansbiënnale, de vinger aan de pols te houden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Israëlische dans nauwgezet te volgen. Om die reden ontwikkelde Holland Dance Festival samen met het befaamde Suzanne Dellal Centre in Tel Aviv een nieuw choreografisch programma, 1|2|3 Tel Aviv, dat de ontwikkeling van jonge, opkomende Israëlische en Palestijnse choreografen stimuleert. Het programma omvat drie fasen, waarin de geselecteerde jonge makers achtereenvolgens een solo, een duet en een trio creëren. De eerste fase start met tien choreografen, waarna hun aantal bij de twee volgende fases na beoordeling van hun werk door een deskundige jury verder beperkt wordt, tot uiteindelijk de meest veelbelovende choreografen overblijven.  

Danspareltjes
Tijdens deze festivaleditie ziet u de hoogtepunten van dit choreografische project: de mooiste solo’s, duetten en trio’s. Opvallend zijn daarbij de grote verschillen in achtergrond, aanpak en stijl van de deelnemende choreografen. Voorafgaand aan deze danspareltjes maakt u ook kennis met hét hedendaagse danstalent uit Israël. De voorstelling gaat van start met een buitengewoon bruisend optreden van Dancing Outside, een pre-professional programma van het Suzanne Dellal Centre, dat aan jonge dansers – 19 en 20 jaar oud – de kans biedt om zich voor te bereiden op hun professionele carrière en zich te bewijzen in het werk van gevestigde choreografen.  

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vanaf € 18,- Vr. 11 February 2022 19:30 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Vanaf € 18,- Za. 12 February 2022 19:30 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Vanaf € 18,- Zo. 13 February 2022 17:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden