fbpx
A/ZDatumLocatie

Acosta Danza | 100% Cuban

“Beg, borrow or steal a ticket for Acosta’s exhilarating Cuban trip. Fly to Cuba if you miss them here – Evening Standard”

‘De grootste danser van zijn generatie’. Die bijnaam kreeg Cubaan Carlos Acosta in de jaren dat hij bij het Britse Royal Ballet danste en als gastsolist over de hele wereld optrad. Inmiddels heeft Acosta afscheid van het balletpodium genomen, maar hij treedt nog altijd op in het eigentijdse dansrepertoire en leidt daarnaast twee vooraanstaande gezelschappen: het Birmingham Royal Ballet en het door hemzelf opgerichte, unieke Acosta Danza. Uniek omdat Cuba de inspiratiebron is van álles wat het gezelschap doet en laat zien. De uitzonderlijk getalenteerde dansers zijn allen Cubanen (Acosta startte in 2017 ook een eigen school in Havana), het gezelschap biedt kansen aan zowel bekende als jonge Cubaanse choreografen en de internationale choreografen die Acosta uitnodigt, wordt gevraagd om zich door de Cubaanse cultuur te laten inspireren. Acosta Danza vierde inmiddels successen door heel Europa, Amerika en Azië, en zou tijdens dit Holland Dance Festival voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Corona gooit roet in het eten
Doordat de versoepelingen in de cultuur pas een week geleden op 25 januari bekend waren, is het niet gelukt om de ingewikkelde visa procedure voor het Cubaanse dansgezelschap Acosta Danza rond te krijgen. Dat betekent dat de dansers van het gezelschap Acosta Danza niet op tijd naar Nederland kunnen komen.

We hadden ons enorm verheugd op de komst van Acosta Danza, maar zijn genoodzaakt de voorstelling 100% Cuban te verplaatsen naar volgend jaar. Holland Dance Festival presenteert de exclusieve primeur van dit bijzondere gezelschap Acosta Danza in Nederland in februari 2023 in Luxor Theater Rotterdam.

Carlos Acosta komt wel tijdens het Holland Dance Festival
De in Engeland woonachtige Carlos Acosta wilde toch graag aanwezig zijn bij het Holland Dance Festival. Ook de visa voor zijn danspartner uit Cuba is niet gelukt, dus zijn soloprogramma is aangepast. Op zondag 6 februari gaat Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, in gesprek met Acosta op het podium in Theater aan het Spui. Dit interview is ook als livestream beschikbaar. Ook verzorgt Carlos Acosta een korte inleiding voorafgaand aan de presentatie van de biopic Yuli op 5 en 6 februari in het Filmhuis Den Haag. Verder is Holland Dance Festival in gesprek om te kijken of Carlos Acosta op een later tijdstip wel in een dansvoorstelling kan optreden in Nederland.

Kaartkopers van beide voorstellingen worden hierover geïnformeerd.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
vanaf € 20,- Vr. 18 February 2022 20:15 Amare, Den Haag Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
vanaf € 20,- Za. 19 February 2022 20:15 Amare, Den Haag Sorry, deze voorstelling is uitverkocht