fbpx
A/ZDatumLocatie

Alvin Ailey American Dance Theater

Data & Tickets

Alvin Ailey American Dance Theater

“Their dancing is powerful and juicy, brilliant in speed and marvelous in slowness”

Het Holland Dance Festival en het Luxor Theater presenteren het Amerikaanse topdansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater. Een reeks van vier optredens, exclusief voor Nederland en alléén in Rotterdam te zien. De voorstellingen zijn een ‘must-see’ voor alle liefhebbers van dans. Wereldwijd woonden miljoenen mensen de producties van Alvin Ailey American Dance Theater bij. Na het daverende succes in andere landen is nu dan ook Nederland aan de beurt.

Alvin Ailey American Dance Theater is een van de meest gerenommeerde gezelschappen van de Verenigde Staten, met een tableau van momenteel 32 dansers die bij elk optreden een verpletterende indruk achterlaten. De groep, die dit seizoen haar 60-jarig bestaan viert, heeft met haar voorstellingen ruim 25 miljoen mensen bereikt, in 48 Amerikaanse staten, 71 landen en op zes continenten. Dit programma biedt een uniek overzicht van het prachtige repertoire van dit legendarische gezelschap.

 

De legendarische Alvin Ailey
Alvin Ailey American Dance Theater, opgericht door de legendarische Afro-Amerikaanse danser en activist Alvin Ailey, gaf zijn eerste, optreden in maart 1958 op 92nd Street Y in New York. De groep, bestaande uit jonge, zwarte Afro-Amerikaanse moderne dansers, veranderde de kijk op de Amerikaanse dans voorgoed.

Voor zijn vroege werken liet hij zich vooral inspireren door zijn ‘blood memories’ aan zijn geboortegrond in Texas, door de blues, spirituals en gospel. Dit resulteerde onder meer in Revelations, een van zijn meest succesvolle creaties en nog altijd het daverende slotstuk van bijna alle voorstellingen van Alvin Ailey American Dance Theater. In totaal maakte Ailey bijna 80 choreografieën, maar hij stond altijd op het standpunt dat zijn gezelschap niet exclusief voor zijn eigen werk bedoeld was. De groep heeft daarom ook altijd werken van andere hedendaagse choreografen gedanst, die vaak speciaal voor het gezelschap werden – en worden – gecreëerd.

 

De voorstelling op donderdag 19 september is de galavoorstelling van deze voorstellingenreeks.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Do. 19 september 2019 Do. 19 september 2019 20:00 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Bestel Tickets
Vr. 20 september 2019 Vr. 20 september 2019 20:00 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Bestel Tickets
Za. 21 september 2019 Za. 21 september 2019 20:00 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Bestel Tickets
Zo. 22 september 2019 Zo. 22 september 2019 15:00 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Bestel Tickets