fbpx
A/ZDatumLocatie

Aterballetto | Triple Bill: Schechter/Kratz/Inger

Triple Bill: Schechter/Kratz/Inger

“Aterballetto is hét eigentijdse dansgezelschap uit Italië”

De groep uit Reggio Emilia weet beroemde choreografen van over de hele wereld aan zich te binden en trad al eerder met veel succes op tijdens het Holland Dance Festival. Nu komt het gezelschap terug naar Nederland met een zinderende triple bill, bestaande uit Wolf van Israëliër Hofesh Shechter,  “O” van Duitser Philippe Kratz en Bliss van Zweed Johan Inger.

Shechter staat bekend om zijn intense, intuïtief gemaakte creaties, waarin de kracht van de muziek (vaak van eigen hand) altijd nauw aansluit bij de dynamiek van de beweging. Zelf omschrijft hij zijn werk als een ‘stoot, die de toeschouwer raakt als een golf van energie’. In Wolf laat hij met tussenpozen een dierlijke kracht bezitnemen van de mannelijke en vrouwelijke dansers. De choreografie voert je mee naar een totaal nieuw en fascinerend universum. “Dans is als een droom”, aldus Shechter. “Als je wakker wordt, kun je niet uitleggen hoe en waarom bepaalde gedachten en dingen zijn ontstaan en waarom ze precies op die manier zijn ontstaan.”

Danser/choreograaf Philip Kratz won met zijn creatie “O” vorig jaar het internationale choreografenconcours in Hannover en dit jaar de Mario Bedendo 2019 “Best Choreographer” Award winnaar voor choreografieën gecomponeerd in 2019 voor Aterballetto. Het duet “O” gaat over ‘oneindigheid’ en over hoe het bereiken daarvan uiteindelijk het doel van de mensheid is. Twee dansers – of robots – bevinden zich in “O” in een staat van transcendentie en emotionele vervulling, bewegend op de eindeloze beat van hun hartslag.

Inger, tot slot, liet zich voor zijn creatie inspireren door Keith Jarretts iconische Köln Concert. Zonder vooropgezet plan of verhaal zocht Inger, samen met zijn dansers, naar een manier om de structuur en emotionele lading van de muziek te vertalen naar dans én naar de dag van vandaag. Het resultaat is een fris, helder, euforisch en hartverwarmend werk, een ode aan het spontane dansplezier.

 

Toegankelijkheid Zuiderstrandtheater

 

Toegankelijkheid Theaters Tilburg

Meer informatie over toegankelijkheid en bereikbaarheid vindt u hier.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
‎‎€30-€46 Woe. 29 January 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
‎‎€30-€46 Do. 30 January 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
‎€‎‎30-€46 Za. 01 February 2020 20:15 Theaters Tilburg, Tilburg Helaas, deze datum ligt in het verleden