fbpx
A/ZDatumLocatie

Batsheva Dance Company | Venezuela

Batsheva Dance Company | Venezuela

“Venezuela, met zijn prachtige dansers, is een fascinerend en veelzijdig stuk dat een verrassing bevat die de kijker nog lang na het verlaten van het theater bijblijft”

Let op: op 25 januari zal Ohad Naharin na de voorstelling een nabespreking geven.

Na bijna dertig jaar is hij afgetreden als artistiek leider, maar als huischoreograaf bepaalt Ohad Naharin nog steeds het artistieke gezicht van de wereldvermaarde Batsheva Dance Company uit Israël. Met veel trots presenteert Holland Dance Festival de Nederlandse première van zijn jongste meesterwerk: Venezuela.

Een ‘sensationele trip’ waarbij Naharin en zijn dansers – op muziek die varieert van Gregoriaanse zang tot rap – zowel de dialoog als het conflict tussen beweging en haar betekenis onderzoeken. Hun wapen? Dans vol tastbare energie, spectaculaire sprongen, spasmen, schokkende lichamen en compromisloze lifts. De urgentie van de bewegingstaal, de manier waarop de dansers in luttele seconden van tederheid naar uitzinnige virtuositeit overschakelen én de vragen die Naharin oppert, maken van Venezuela een productie met een boodschap. Het werk toont bovendien in optima forma de kracht van de Batsheva Dance Company: creatief, geëngageerd, uiterst muzikaal en onbegrensd gepassioneerd.

Deze productie is een copresentatie van Holland Dance Festival en het Internationaal Theater Amsterdam.

 

Toegankelijkheid Zuiderstrandtheater

 

Toegankelijkheid ITA

Meer informatie over toegankelijkheid en bereikbaarheid vindt u hier.

 

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vanaf €30,- Woe. 22 januari 2020 20:00 Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Vanaf €30,- Do. 23 januari 2020 19:30 Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Vanaf €30,- Za. 25 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Vanaf €30,- Zo. 26 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden