fbpx
A/ZDatumLocatie

Batsheva Dance Company | Venezuela

Data & Tickets

Batsheva Dance Company | Venezuela

“Venezuela, met zijn prachtige dansers, is een fascinerend en veelzijdig stuk dat een verrassing bevat die de kijker nog lang na het verlaten van het theater bijblijft”

Na bijna dertig jaar is hij afgetreden als artistiek leider, maar als huischoreograaf bepaalt Ohad Naharin nog steeds het artistieke gezicht van de wereldvermaarde Batsheva Dance Company uit Israël. Met veel trots presenteert Holland Dance Festival samen met het Internationaal Theater Amsterdam de Nederlandse première van zijn jongste meesterwerk: Venezuela.

Een ‘sensationele trip’ waarbij Naharin en zijn dansers – op muziek die varieert van Gregoriaanse zang tot rap – zowel de dialoog als het conflict tussen beweging en haar betekenis onderzoeken. Hun wapen? Dans vol tastbare energie, spectaculaire sprongen, spasmen, schokkende lichamen en compromisloze lifts. De urgentie van de bewegingstaal, de manier waarop de dansers in luttele seconden van tederheid naar uitzinnige virtuositeit overschakelen én de vragen die Naharin oppert, maken van Venezuela een productie met een boodschap. Het werk toont bovendien in optima forma de kracht van de Batsheva Dance Company: creatief, geëngageerd, uiterst muzikaal en onbegrensd gepassioneerd.

Deze productie is een copresentatie van Holland Dance Festival en het Internationaal Theater Amsterdam.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 22 januari 2020 Woe. 22 januari 2020 20:00 Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam Bestel Tickets
Do. 23 januari 2020 Do. 23 januari 2020 19:30 Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam Bestel Tickets
Za. 25 januari 2020 Za. 25 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Bestel Tickets
Zo. 26 januari 2020 Zo. 26 januari 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Bestel Tickets