A/ZDatumLocatie

Benefietdiner Prinses Beatrix Spierfonds

Benefietdiner Prinses Beatrix Spierfonds

“Holland Dance Festival @ Sofitel Legend The Grand Amsterdam”

Donderdag 2 november 2017 staat Holland Dance Festival @ The Grand volledig in het teken van het Prinses Beatrix Spierfonds. Een spectaculair evenement met een combinatie van eigentijdse dans, haute cuisine en een veiling van bijzondere stukken. Een avond om niet te missen. Van ieder verkocht ticket gaat 50% direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds met één doel: alle spierziekten de wereld uit. Het fonds stimuleert en financiert onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven voor  mensen met een spierziekte.

Steun de strijd tegen spierziekten.
Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen – een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is.

Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Als voormalig hoofdkwartier van de Nederlandse Admiraliteit en het stadhuis van Amsterdam heeft Sofitel Legend The Grand Amsterdam een rijke geschiedenis. Zo gaf onze voormalig koningin Beatrix 50 jaar geleden haar burgerlijk ja-woord in de indrukwekkende Raadzaal. De voorstelling vindt plaats in de Raadzaal, gebouwd in 1926, waarbij u aan tafels om de dansers heen zit.

Internationale groep jonge dansers van Codarts Rotterdam
De voorstelling wordt gedanst door de jonge dansers van Codarts Rotterdam: de internationale hotspot voor eigentijdse dans. Dit uitdagende programma toont niet alleen de veelzijdigheid van deze talentvolle dansers, maar is tegelijkertijd een betoverende collage van stijlen in de choreografie. De sprankelende show heeft alles te bieden: van nieuwe werken die speciaal voor de dansers zijn gecreëerd tot bestaand, wereldberoemd repertoire van topchoreografen.

Diner door Michelin sterrenchef Andrès Delpeut
De dans door Codarts Rotterdam wordt afgewisseld met een buitengewoon viergangendiner, onder leiding van Michelin sterrenchef Andrès Delpeut. Delpeut heeft jarenlange ervaring in verschillende keukens, die hij heeft aangestuurd op managementniveau. Bovendien is hij geen vreemde in de wereld van de Michelinsterren: in 2000 ontving hij op zijn 26e zijn eerste Michelinster. Dit maakte hem tot een van de jongste sterrenchefs van Nederland. Zijn enorme talent en continu streven naar het ultieme niveau, past bij de hoogstaande gastronomische kwaliteit en service die u tijdens Holland Dance Festival @ The Grand gaat ervaren. Delpeut omschrijft zijn gerechten als “klassieke, traditionele gerechten met internationale invloeden en een unieke twist; onverwachte combinaties die kloppen”. Tijdens het diner wordt u geplaceerd aan tafels van tien personen. Dit betekent dat u mogelijk met andere gasten aan tafel zit.

Impressie van de voorstelling

Dans en Spierziekten

De ultieme vrijheid om te bewegen, dat is de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dagelijks gaan spierziekte patiënten tot het uiterste, om uit hun lijf te halen wat er in zit. Ze zoeken de kracht en controle om zo zelfstandig mogelijk te leven. Ondanks hun verslapte en zelfs verlamde spieren. Dansers herkennen deze strijd met het eigen lichaam. Om de grenzen op te zoeken van wat je kan. Daarom heeft het Prinses Beatrix Spierfonds een speciale band met dans, en draagt de danswereld ons een warm hart toe. Samen vragen we aandacht en werven we fondsen voor de strijd tegen spierziekten. Dit doen we door Nederland van dans te laten genieten.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Do. 02 november 2017 Do. 02 november 2017 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Helaas, deze datum ligt in het verleden