fbpx
A/ZDatumLocatie

An evening with Carlos Acosta

“Carlos heeft die zeldzame wow-factor.”

De Cubaan Carlos Acosta is een van de grootste internationale balletsterren van de afgelopen decennia. Hij was jarenlang ‘principal guest artist’ bij het Britse Royal Ballet en trad daarnaast op met talloze prestigieuze balletgezelschappen, zoals bijvoorbeeld het Ballet de l’Opéra National de Paris, American Ballet Theatre en het Bolsjoi Ballet in Moskou. In 2016 nam hij afscheid van The Royal Ballet – waarbij hij een meer dan twintig minuten durende staande ovatie kreeg – maar nog altijd treedt hij regelmatig op, de laatste jaren wel enkel nog in het eigentijdse repertoire. Daarnaast startte hij in zijn geboorteland Cuba een eigen gezelschap, Acosta Danza en is hij sinds begin 2020 artistiek directeur van het Birmingham Royal Ballet.

Corona gooit roet in het eten
Slechts één keer eerder was Carlos Acosta in Nederland te zien: in 1997 gasteerde hij bij Het Nationale Ballet in Notenkraker & Muizenkoning. De bedoeling was om 25 jaar later tijdens dit achttiende Holland Dance Festival een gevarieerde ‘mixed bill’ te laten zien met Carlos Acosta in de hoofdrol.

Doordat de versoepelingen in de cultuur pas een week geleden op 25 januari bekend waren, is het niet gelukt om de ingewikkelde visa procedure voor de Cubaanse danspartner van Acosta rond te krijgen en dat betekent dat zij voor het programma An Evening With… niet op tijd naar Nederland kan komen.

We hadden ons enorm verheugd op de komst van Carlos Acosta met zijn soloprogramma, maar dat ziet er helaas nu anders uit. De in Engeland woonachtige Carlos Acosta wilde toch graag aanwezig zijn bij het Holland Dance Festival en het programma is aangepast. Op zondag 6 februari gaat Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, in gesprek met hem op het podium en dit geeft ongetwijfeld een mooie inkijk in de ontwikkeling en het leven van Acosta. Dit diepte interview wordt voorzien van beeldmateriaal en het geheel wordt via livestream uitgezonden.

Acosta Danza
De ingewikkelde visa procedure om uit Cuba te reizen, treft ook de dansers van Acosta Danza, die dus ook niet op tijd in Nederland kunnen zijn om tijdens Holland Dance Festival op te treden. De voorstellingen 100% Cuban door Acosta Danza worden verplaatst naar februari 2023.
Holland Dance Festival presenteert dan de exclusieve primeur van dit bijzondere gezelschap in Nederland in Luxor Theater Rotterdam.

Kaartkopers van beide voorstellingen worden hierover per mail geïnformeerd! 

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
vanaf € 2,50 Zo. 06 February 2022 17:00 Helaas, deze datum ligt in het verleden