A/ZDatumLocatie

Conferentie Sport en Cultuur | De beweegkracht van sport en cultuur

Conferentie Sport en Cultuur | De beweegkracht van sport en cultuur

“Hoe kunnen sport en cultuur mensen in beweging krijgen?”

Sport en dans; twee werelden apart. Of toch niet? Wat dacht u van freestyle games op de BMX, met stepjes, op schaatsen of acrobatiek, is dit dans of is dit sport? De doelen zijn gelijk: kinderen in beweging brengen, samen plezier maken, nieuwe ‘moves’ uitproberen en laten ontdekken dat iemand meer kan dan hij of zij dacht. Deze conferentie gaat over de vraag hoe sport en cultuur mensen in beweging kunnen krijgen.

Hoe zorg je dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren in beweging komen? En hoe krijg je hun ouders ook actief? Door de krachten te bundelen staan sport en cultuur sterker en weten ze beter aan te sluiten op interesses van de jeugd. De samenwerking tussen Holland Dance en ADO in de samenleving levert het bewijs dat het kan. Tijdens de conferentie met verdiepende workshops neemt u kennis van meer goede voorbeelden van verbindingen en verbinders tussen sport en cultuur.

Programma

Pioniers op het snijvlak van sport en cultuur
Kim Coppes interviewt voorlopers uit de sport- en cultuurwereld over verschillen en overeenkomsten tussen deze werelden. Aan tafel schuiven Marco Gerris – de oprichter en artistiek leider van ISH en bekend als jurylid bij dansprogramma’s op tv – én een coach uit de sportwereld. Een gesprek over talentontwikkeling, samenspel, coaching, het bereiken van je doelen en het motiveren van de jeugd.

Workshops
Verder zijn er workshops waarin nieuwe beweegvormen voor jongeren worden geëxploreerd, vertellen betrokkenen hoe sport en cultuur samen scoren in de provincie en is er een voorbeeld van hoe sport en cultuur samen optrekken in citymarketing.

Conferentie Sport en Cultuur

  • 29 januari 2016
  • Theater aan het Spui, Den Haag
  • 15.00-19.00 uur, inclusief netwerkbuffetprijs
  • €25 (optioneel: 20.30 uur, voorstelling tijdens het Holland Dance Festival, €10)

Het symposium Dance-Sport-Dance is een initiatief van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Holland Dance en de gemeente Den Haag, in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Sport & Cultuur (LKCA, NISB, NOC*NSF, Fonds Cultuurparticipatie, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, VNG en VSG).

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 29 januari 2016 Vr. 29 januari 2016 15:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden