A/ZDatumLocatie

DanceAble #2 | Symposium

De Schaapjesfabriek

DanceAble #2 | Symposium

“Dance & Disability: Access, Participation & Excellence”

DanceAble wil de bewustwording rond inclusiedans en de empowerment van dansers met een beperking een impuls geven. Dit kan door middel van voorstellingen, maar ook via kennisdeling. Daarom is er een internationaal symposium over inclusiedans georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en Danspunt, stimulans voor beweging en dans.

Het centrale thema is ‘Van participatie naar excellentie!’ Het symposium is dé gelegenheid voor experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten die werkzaam zijn op het terrein van inclusiedans of hier in zijn geïnteresseerd om elkaar te ontmoeten. Keynote sprekers tijdens het symposium zijn Ben Evans van de British Council en als hoofd verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van kunst voor mensen met een beperking, en Adam Benjamin docent aan de Plymouth University en mede-oprichter van de Candoco Dance Company.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 04 november 2017 Za. 04 november 2017 10:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Ik ben rolstoel gebonden of kan niet lang staan en/of lopen is het ook voor mij mogelijk dit evenement te bezoeken?
 1. Zijn er invalidentoiletten aanwezig?
  Ja, zowel in het Korzo theater als Theater aan het Spui zijn invalidentoiletten aanwezig.
 2. Zijn er voldoende invalide parkeerplaatsen in de buurt van de locaties?
  Nee, houd er rekening mee dat het in de buurt van het Korzo theater lastig is om te parkeren, er zijn geen invalidenparkeerplaatsen in de omliggende omgeving aanwezig. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Torengarage. U kunt voor het Korzo theater wel even kort stoppen om iemand uit te laten stappen.

  Ook bij Theater aan het Spui zijn er geen invalidenparkeerplaatsen aanwezig. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Veerkade.

 3. Kan ik overal naar binnen met een rolstoel?
  Ja de locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 4. Kan ik het evenement ook met het openbaar vervoer goed bereiken?
  Er zijn meerdere tram- en bushaltes in de buurt van het Korzo theater en Theater aan het Spui. Kijk voor de meest actuele reismogelijkheid op www.9292.nl.
  • Toegankelijkheid van de bus
   De meeste haltes in Den Haag zijn toegankelijk voor rolstoelen. Veel bussen hebben een verlaagde instap of een loopplank zodat je makkelijk in kunt stappen. Je kunt de chauffeur natuurlijk ook altijd om hulp vragen.
  • Toegankelijkheid van de tram
   De oude rood-beige trams van HTM hebben een instap met 3 treden. Het is lastig om binnen te komen als je slecht ter been bent. En reizigers in een rolstoel kunnen niet reizen met deze trams. Deze trams rijden op de route van tram 1, 6, 12 en 16.
   De RandstadRail-trams zijn toegankelijk voor iedereen. RandstadRail-trams hebben een gelijkvloerse instap vanaf het perron, zodat je gemakkelijk in- en uit kunt stappen met een rolstoel, scootmobiel en met een rollator. De RandstadRail-trams rijden op de route van tram 2 (deels), 3, 4 en 19. Alle halten waar de RandstadRail-tram stopt, zijn toegankelijk voor reizigers in een rolstoel/scootmobiel, met een rollator of met een visuele handicap. Kijk voor de details per halte op haltescan.nl. Dit kun je ook doen op de app ‘Haltescan’ of de HTM app.
Kan ik mijn Blindengeleidehond meenemen naar het evenement?

Blindengeleidehonden zijn zowel in het Korzo theater als in Theater aan het Spui welkom. We stellen het op prijs indien u dit van tevoren bij het desbetreffende theater aangeeft. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Ik kan niet goed tegen te overheersende special effecten (licht, hard geluid, rook ect) hoe weet ik of een programmaonderdeel voor mij geschikt is?

Op het moment van schrijven, is het niet bekend of tijdens het programma van DanceAble gebruik wordt gemaakt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat t.z.t. op de website

Ik ben doof of slechthorend is het ook voor mij mogelijk dit evenement te bezoeken?
 1. Is er een gebarentolk aanwezig?
  Bij het plenaire gedeelte van het symposium is er een gebarentolk aanwezig.
 2. Is er ondertiteling en/of boventiteling beschikbaar?
  • Nee, helaas niet.