fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble Event 2015 | Openingsvoorstelling: ILL-Abilities & Mixed Doubles

DanceAble 2015 | Openingsvoorstelling: ILL-Abilities & Mixed Doubles

“Twee wereldpremières: ILL-Abilities & Mixed Doubles”

Het openingsprogramma op vrijdag 27 november in Theater aan het Spui bestaat uit twee wereldpremières: een show door de internationale breakdancesensatie ILL-Abilities en twee nieuwe duetten.

Mixed Doubles

Op uitnodiging van Holland Dance gingen twee choreografen aan de slag voor een ´Mixed Double duet´. Daarbij gaat een gedreven danser met een beperking de samenwerking aan met een fysiek ‘onbeperkte’ danser. De duetten voeren de kijker mee naar een fascinerende ontmoeting.

De in Duitsland woonachtige Fang-Yu Shen’s heeft een volstrekt eigen danstaal en is huischoreografe bij Scapino Ballet Rotterdam. Hier deed ze ervaring op met inclusiedans als kunstvorm met een maatschappelijk belang. Mixed Doubles vertegenwoordigt voor haar de kans om inclusiedans naar een hoger plan te tillen met behulp van de twee ervaren dansers Nele Deckx en Sonja Parmentier.

Min Hee Bervoets kennen we in Nederland vooral van tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘The Ultimate Dance Battle’. Samen met haar dansers Genevieve van Quaquebeke en Marie Limet stappen ze uit de comfort zone. Het resultaat is een choreografie zoals we die nog nooit eerder zagen en waarbij de persoonlijkheden van de dansers centraal staan.

ILL-Abilities & Lloyd Marengo

ILL-Abilities is een internationale breakdance crew bestaande uit ‘differently-abled’ dansers. De groep is sinds 2007 actief, eerst alleen in het bboy competitiecircuit, al snel ook daarbuiten. Het was een initiatief van danser en spreker Luca ‘Lazylegz’ Patuella uit Montreal. Samen met Redouan ‘Redo’ Ait Chitt (Nederland), Sergio ‘Checho’ Carvajal (Chili), Tommy ‘Guns’ Ly (VS) en Jacob ‘Kujo’ Lyons (VS) toert hij nu door Noord-Amerika, Europa en Azië met voorstellingen en workshops. De club is het toonbeeld van positief denken: iedereen heeft de kracht om te inspireren, als je maar denkt in mogelijkheden. Vandaar hun motto: ‘no excuses, no limits.’ Voor DanceAble werken ze samen met choreograaf en breakdance specialist Lloyd Marengo.

Toegankelijkheid

Met DanceAble streeft Holland Dance een event neer te zetten dat zo goed mogelijk toegankelijk is voor iedereen. Zowel tijdens de voorstellingen als het symposium zijn publieksbegeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en te assisteren waar nodig. De begeleiders zijn herkenbaar aan de speciale badge.

De theaters zijn rolstoeltoegankelijk, er is alleen een beperkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig. Toch zijn de theaters er niet helemaal op toegerust. Het kan zijn dat de wachttijden daarom iets langer zijn bij bijvoorbeeld een lift of toilet. Blindengeleidehonden zijn zowel in het Korzo Theater als in Theater aan het Spui welkom, graag dit van te voren bij het theater aangeven. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Tijdens het DanceAble symposium zal er een doventolk aanwezig zijn die in ieder geval de plenaire gedeeltes vertaald.

Mocht er verder behoefte zijn aan een doventolk, geef dit dan aan bij de kassa. Op het moment van schrijven, is niet bekend of er gebruik gemaakt wordt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat op de website.

Over DanceAble

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Wij van Holland Dance vinden dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen we dit najaar met DanceAble: een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 27 november 2015 20:00 Helaas, deze datum ligt in het verleden