fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble #3 | Step into the Future | Voorstelling

C: Sacha Grootjans

DanceAble #3 | Voorstelling

“Step into the Future”

Dans. Als er iets geassocieerd wordt met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel deze vorm van kunst en bewegen. En het is juist deze aanname die Holland Dance Festival wil doorbreken door in november voor de derde keer DanceAble te organiseren. Tijdens dit tweedaagse evenement in Den Haag wordt inclusiedans zichtbaar en tastbaar. Het biedt ontwikkelingskansen voor dansers met of zonder een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis.

Als onderdeel van de derde editie van DanceAble presenteert Holland Dance Festival op vrijdag 29 november een bijzondere kijk op inclusieve dansproducties. Holland Dance Festival nodigde een bont palet van makers en artiesten uit, welke garant staan voor een diverse en verrassende dansavond. Iedere beweging is doordacht, meeslepend en laat de kracht van het menselijk lichaam zien – mét of zónder beperking. Innovatieve duetten van de Mixed Doubles serie wordt opgevolgd door een optreden van het internationale Artist in Residence project (AIR). Tenslotte wordt er een voorproefje van de nieuwe, eerste inclusieve dansproductie van Jasper van Luijk vrijgegeven. Kortom: een unieke dansavond die je niet wilt missen.

Duetten

SALLY creëert bijzondere dansvoorstellingen en interactieve dansprojecten voor alle leeftijden. Vanuit thuisbasis Maastricht daagt ze jonge dansers en talentvolle choreografen uit om hun talenten tot bloei te brengen. Abstractie en realisme komen samen in een unieke signatuur waarmee SALLY zich onderscheidt van anderen; zo ook in hun duet op DanceAble #3.

Theater Babel Rotterdam maakt, met dank aan Dansateliers, één van de Mixed Doubles voor DanceAble #3. Theater Babel Rotterdam is een inclusief theatergezelschap dat als enige professionele theater structureel werkt met acteurs met en zonder beperking.

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van hedendaagse dans. De Rotterdamse organisatie speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van nieuwe generaties dansmakers en houdt hiermee het nationale en internationale dansveld gevoed en in beweging

Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten: grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts, locatietheater én een dansduet tijdens DanceAble #3. Altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. 

Artist in Residence project (AIR)

Onder artistieke leiding van Marc Brew van AXIS Dance Company, host Holland Dance Festival een Artist in Residence project (AIR), als onderdeel van DanceAble #3. Tijdens deze residentie, die aansluit bij het Europese project Europe Beyond Access, staat de ontwikkeling en ontmoeting van danstalent centraal. Brew gaat dit avontuur aan met opkomende Nederlandse en Poolse artiesten, aangevuld met twee ervaren dansers uit de AXIS Dance Company. Dit tableau van dansers met én zonder beperking ontdekt, werkt en ontmoet elkaar vanaf 18 november twee weken lang in een Haagse dansstudio, gaat het gesprek aan met geïnteresseerde bezoekers en geeft een korte presentatie van de uitkomsten van het AIR-project op de openingsavond van DanceAble #3

Preview SUM of US

Ook zal er een preview van de voorstelling SUM of Us te zien zijn tijdens DanceAble #3. In samenwerking met choreograaf Jasper van Luijk, en zijn gezelschap SHIFFT Utrecht, werkt Holland Dance Festival aan een nieuwe inclusieve productie. SUM of Us zal tijdens het Holland Dance Festival 2020 in première gaan en daarna een tournee door Nederland beleven. SUM of Us is een dansvoorstelling over het nemen van risico’s. De titel verwijst naar de ‘som van ons’, het collectief. Daarnaast is ‘sum’ ook slang voor ‘sommigen onder ons’. De dansers gaan met elkaar op zoek naar risico’s, zowel binnen hun eigen fysieke en mentale grenzen als binnen die van de groep als geheel.

Toegankelijkheid

Wij willen graag dat iedereen die naar DanceAble wil, naar DanceAble kán. Daarom doen wij onze uiterste best onze events zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Mochten er bepaalde vereisten zijn voor toegankelijkheid , horen we dat graag van tevoren.

Vragen?
Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met Ariane Aris, ariane@holland-dance.com.

DanceAble #3 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende financiële en inhoudelijke partners:

  

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 29 November 2019 20:00 Theater aan het Spui, Den Haag Sorry, deze voorstelling is uitverkocht