fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble Event 2015 | PITSTOP

DanceAble Event 2015 | PITSTOP

“Adembenemend en ontroerend.”

De voorstellingen op zondag 29 november 2015 zijn samengevoegd tot één voorstelling om 15:00 uur.

Pas op de plaats, iedereen kent een moment dat je even tot stilstand komt. Wat wil ik, wat kan ik? PITSTOP gaat over ambities, dromen en illusies. Achttien dansers gaan letterlijk en figuurlijk voorbij hun grenzen. Adembenemend en ontroerend.

Professional en amateur, jong en oud; ze ontmoetten elkaar voor het eerst in september. De jongste danser is 16 en de oudste 70 jaar. Hun achtergrond is al even gevarieerd. Verschillende ritmes, verschillende tempo’s, op het podium komen ze samen in hechte en verrassende combinaties van mensen, stijlen en mogelijkheden. Het publiek wordt getrakteerd op een stralend geheel van uitersten dat zich in alle verscheidenheid toont, soms uitbundig, dan weer intiem en puur.

PITSTOP gaat nadrukkelijk niet over gehandicapt zijn, maar over de spreekwoordelijke pas op de plaats. De dansers (her-)ontdekken hun eigen mogelijkheden. Ze laten zien dat met talent, toewijding en plezier het onmogelijke bereikt kan worden.

Choreografie: Goele van Dijck, Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik Škerlj
Eindregie: Hildegard Draaijer

PITSTOP is een coproductie van Holland Dance en DOX.

Toegankelijkheid

Met DanceAble streeft Holland Dance een event neer te zetten dat zo goed mogelijk toegankelijk is voor iedereen. Zowel tijdens de voorstellingen als het symposium zijn publieksbegeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en te assisteren waar nodig. De begeleiders zijn herkenbaar aan de speciale badge.

De theaters zijn rolstoeltoegankelijk, er is alleen een beperkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig. Toch zijn de theaters er niet helemaal op toegerust. Het kan zijn dat de wachttijden daarom iets langer zijn bij bijvoorbeeld een lift of toilet. Blindengeleidehonden zijn zowel in het Korzo Theater als in Theater aan het Spui welkom, graag dit van te voren bij het theater aangeven. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Tijdens het DanceAble symposium zal er een doventolk aanwezig zijn die in ieder geval de plenaire gedeeltes vertaald.

Mocht er verder behoefte zijn aan een doventolk, geef dit dan aan bij de kassa. Op het moment van schrijven, is niet bekend of er gebruik gemaakt wordt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat op de website.

Over DanceAble

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Wij van Holland Dance vinden dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen we dit najaar met DanceAble: een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking.

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 28 november 2015 20:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Zo. 29 november 2015 15:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden