fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble Event 2015 | Symposium

DanceAble Event 2015 | Symposium

“Over innovatieve projecten, werkwijzen en best practices rondom inclusiedans”

** Verkoop vanaf heden uitsluitend aan de kassa van het Korzo Theater (€ 67,50 / € 35,00 -studenten- )**

DanceAble wil de bewustwording rond inclusiedans en de empowerment van dansers met een beperking een impuls geven. Dit kan door middel van voorstellingen, maar ook via kennisdeling. Daarom is er een internationaal symposium over inclusiedans georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

 

Het symposium biedt aan leidende experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten de gelegenheid om op het terrein van de inclusiedans elkaar te ontmoeten. Ook voor programmeurs van theaters biedt DanceAble een unieke kans om de mogelijkheden van inclusiedans, zowel artistiek als participatief, te ervaren. Het programma omvat presentaties, workshops, lezingen en keynotes over de artisticiteit en de waarden en mogelijkheden van participatie.

Het DanceAble Symposium belooft een inspirerende dag te worden met keynotes van Janice Parker (VK) en Lucy Bennett (Stopgap Dance Company/VK), workshops en werksessies van Eline van Ark, Jan van den Hout, Marc Vlemmix (NL), Kris De Visscher (Demos/BE), André Arends, Hans Noyens en Piet Roorda (LKCA/NL), Nienke Reehorst (BE), Suzanne Schneider (CH), Iris Bouche en Karel Tuytschaever (BE) en performances van ILL-Abilities, Min Hee Bervoets, Fang-Yu Shen (Scapino Ballet Rotterdam) en Introdans.
Voor veelgestelde vragen klik hier »

Toegankelijkheid

Met DanceAble streeft Holland Dance een event neer te zetten dat zo goed mogelijk toegankelijk is voor iedereen. Zowel tijdens de voorstellingen als het symposium zijn publieksbegeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en te assisteren waar nodig. De begeleiders zijn herkenbaar aan de speciale badge.

De theaters zijn rolstoeltoegankelijk, er is alleen een beperkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig. Toch zijn de theaters er niet helemaal op toegerust. Het kan zijn dat de wachttijden daarom iets langer zijn bij bijvoorbeeld een lift of toilet. Blindengeleidehonden zijn zowel in het Korzo Theater als in Theater aan het Spui welkom, graag dit van te voren bij het theater aangeven. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Tijdens het DanceAble symposium zal er een doventolk aanwezig zijn die in ieder geval de plenaire gedeeltes vertaald.

Mocht er verder behoefte zijn aan een doventolk, geef dit dan aan bij de kassa. Op het moment van schrijven, is niet bekend of er gebruik gemaakt wordt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat op de website.

Over DanceAble

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Wij van Holland Dance vinden dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen we dit najaar met DanceAble: een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking.

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 28 november 2015 10:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden