fbpx
A/ZDatumLocatie

Skanes DansTeater, Onassis Cultural Centre, Oriente Occidente & Holland Dance Festival | Mixed Doubles

Mixed Doubles

“Skanes DansTeater, Onassis Cultural Centre, Oriente Occidente & Holland Dance Festival”

Let op: Verschillende artiesten geven op 6 februari een nabespreking over Mixed Doubles.

Vier inclusieve duetten, ontstaan en gevormd in Zweden, Griekenland, Italië en Nederland, zullen tijdens het Holland Dance Festival 2020 in première gaan. Als partner binnen het internationale Europe Beyond Access programma, brengen Skanes DansTeater, Onassis Cultural Centre, Oriente Occidente en Holland Dance Festival inclusiedans overtuigend voor het voetlicht. Dansers met én zonder beperking vinden elkaar in vier bijzondere duetten, die samen een prachtige en diverse dansavond garanderen. Na hun debuut op het Holland Dance Festival, zullen de dansers een internationale tournee beleven langs de theaters van de betrokken partnerorganisaties.

Skanes Dansteater | Fine Lines

Het werk van Roser López Espinosa is gebaseerd op een sterke lichamelijkheid, met een grote passie voor precisie, delicatesse, acrobatische elementen en detail. Een levendig en speels fysisch universum van verfijnde poëzie en vaak een vleugje humor. Fine Lines, een nieuw duet met de dansers Madeleine Månsson en Anna Borràs Picó, is een dialoog tussen twee uitzonderlijke vrouwen. Een ontmoeting die licht werpt op de fijne lijntjes tussen ons, die ons herinneren aan onze verschillen, onze grenzen, de contouren van onze intenties. Maar wat brengt ons dichter bij elkaar? Wat willen we in elkaar vieren? Op het podium, twee vrouwen. Zo delicaat, zo krachtig.

Onassis Stegi | Re-call

Wat voor soort identiteit dragen bewegende lichamen? In het werk Re-call richt choreografe Venetsiana Kalampaliki zich op de identiteit van het lichaam en op hoe het wordt gevormd door zowel het verleden als door elk moment in het heden. In een gestripte scenische omgeving spelen de lichamen van de dansers – bij elke stap tegen de tijd in – de hoofdrollen. Door middel van repetitieve bewegingen, pauze- en loopmomenten bepalen de performers hun routes en manifesteren ze vluchtige verhalen die als sporen in het zand vervagen. Met haar blik stevig op elk afzonderlijk individu gericht en met precisie en eenvoud als leidraad creëert de choreografe menselijke portretten en verkent ze de betekenis van het moment als dimensie, zowel in de tijd als in de ruimte.

Oriente Occidente | FEELING GOOD

Een cirkel, een vierkant en, in het midden, een emblematische figuur van een man. Verwijzingen naar de Vitruvian Man zijn duidelijk en zichtbaar en dit kan leiden tot kritiek en controverse, maar als we niet stilstaan bij het beeld zelf en wat het oog kan waarnemen, maar simpelweg bij de poëzie en betekenis ervan, vinden we het verlangen naar een lichaam dat verbinding ervaart met zichzelf en zijn omgeving, zowel op rationeel als op emotioneel niveau.

Dit zijn de uitgangspunten van FEELING GOOD, een duet over het vermogen om te “zijn” en te “voelen”, een vaardigheid van de hedendaagse dans die niet in een canonieke vorm van perfectie heerst, maar die zijn “zijn” vindt in de acceptatie van zichzelf. Van de eigen kracht en kwetsbaarheid die niet gedicteerd wordt door een symmetrische vorm van denken, maar die de diversiteit van ieder mens op een asymmetrische manier bekijkt. Omdat alleen diversiteit een idee van “canonieke” schoonheid kan vernietigen, wat niemand kan behalen omdat er geen universeel model van “schoonheid” kan zijn.

Holland Dance Festival & SALLY Dansgezelschap Maastricht | Momentum (6 & 8 februari)

Op uitnodiging van Holland Dance Festival creëerde SALLY Dansgezelschap Maastricht een boeiend duet Momentum. In Momentum duiken twee dansers in hun moment van ontmoeting, op de muziek van Henryck Gorecki. In dit intieme duet zijn beide dansers instrumenteel voor het verloop en de dynamiek van de dans. Ze staan volledig open voor elkaar, begeleiden en volgen elkaar en vullen elkaar feilloos aan in hun fysieke aanwezigheid. Emotie, genegenheid en energie smelten in één oogwenk samen. Eén moment.

Faizah Grootens | Cornered (7 februari)

“Cornered” is een fysieke ervaring bestaande uit twee elkaar ontmoetende lichamen binnen de ruimte en binnen zichzelf. Wanneer deze twee lichamen elkaar ontmoeten zijn er momenten van hoge intensiteit en van momenten zonder geladenheid, terwijl er ondertussen toch een synthese wordt bereikt. “Cornered” gaat over empathie en de bijbehorende worstelingen. Over hoe trouw te blijven aan jezelf zonder de connectie te verliezen.

Toegankelijkheid Korzo theater

Meer informatie over toegankelijkheid en bereikbaarheid vindt u hier.

 

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€20,- Do. 06 February 2020 20:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€20,- Vr. 07 February 2020 20:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€20,- Za. 08 February 2020 20:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden