fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble#2 | Openingsvoorstelling: All Inclusive

DanceAble#2 | Openingsvoorstelling

“All Inclusive”

DanceAble #2 geeft inclusiedans een gezicht, biedt ontwikkelingskansen voor dansers met of zonder een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis. Holland Dance Festival staat voor dans voor iedereen en gelooft in een inclusieve samenleving. Met DanceAble #2 wil de organisatie inclusiedans in Nederland stevig op de kaart zetten, drempels verlagen en vooroordelen wegnemen.

Voor de feestelijke openingsvoorstelling met de titel ‘All Inclusive’ vroeg Holland Dance Festival Het Nationale Ballet en urban danser Redouan Ait Chitt om een mixed double duet te maken: een duet voor een danser met en een danser zonder beperking. Daarnaast voert Skånes Dansteater uit Zweden een duet op en toont de internationale crew van ‘All Inclusive’ de uitkomsten van een artist in residence traject die in samenwerking met het Liliane Fonds is gerealiseerd. De Italiaanse danser Aristide Rontini, afgestudeerd aan Codarts Rotterdam, presenteert tijdens deze avond zijn solo It Moves Me.

Mixed Doubles:
Skånes Dansteater (Zweden)
Redouan Ait Chitt & Jeroen van der Linden
Het Nationale Ballet (Choreografie: Peter Leung, dansers: Nadine Drouin en Sander Verbeek)

‘All Inclusive’:
Stopgap Dance Company (UK), Pamoja Dance Group (Kenia), Mambya Dance Company (Oeganda) en Santosh Gandham (India)

Solo:
Aristide Rontini (Italië)

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 03 November 2017 20:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Ik ben rolstoel gebonden of kan niet lang staan en/of lopen is het ook voor mij mogelijk dit evenement te bezoeken?
 1. Zijn er invalidentoiletten aanwezig?
  Ja, zowel in het Korzo theater als Theater aan het Spui zijn invalidentoiletten aanwezig.
 2. Zijn er voldoende invalide parkeerplaatsen in de buurt van de locaties?
  Nee, houd er rekening mee dat het in de buurt van het Korzo theater lastig is om te parkeren, er zijn geen invalidenparkeerplaatsen in de omliggende omgeving aanwezig. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Torengarage. U kunt voor het Korzo theater wel even kort stoppen om iemand uit te laten stappen.Ook bij Theater aan het Spui zijn er geen invalidenparkeerplaatsen aanwezig. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Veerkade.
 3. Kan ik overal naar binnen met een rolstoel?
  Ja de locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 4. Kan ik het evenement ook met het openbaar vervoer goed bereiken?
  Er zijn meerdere tram- en bushaltes in de buurt van het Korzo theater en Theater aan het Spui. Kijk voor de meest actuele reismogelijkheid op www.9292.nl.
  • Toegankelijkheid van de bus
   De meeste haltes in Den Haag zijn toegankelijk voor rolstoelen. Veel bussen hebben een verlaagde instap of een loopplank zodat je makkelijk in kunt stappen. Je kunt de chauffeur natuurlijk ook altijd om hulp vragen.
  • Toegankelijkheid van de tram
   De oude rood-beige trams van HTM hebben een instap met 3 treden. Het is lastig om binnen te komen als je slecht ter been bent. En reizigers in een rolstoel kunnen niet reizen met deze trams. Deze trams rijden op de route van tram 1, 6, 12 en 16.
   De RandstadRail-trams zijn toegankelijk voor iedereen. RandstadRail-trams hebben een gelijkvloerse instap vanaf het perron, zodat je gemakkelijk in- en uit kunt stappen met een rolstoel, scootmobiel en met een rollator. De RandstadRail-trams rijden op de route van tram 2 (deels), 3, 4 en 19. Alle halten waar de RandstadRail-tram stopt, zijn toegankelijk voor reizigers in een rolstoel/scootmobiel, met een rollator of met een visuele handicap. Kijk voor de details per halte op haltescan.nl. Dit kun je ook doen op de app ‘Haltescan’ of de HTM app.
Kan ik mijn Blindengeleidehond meenemen naar het evenement?

Blindengeleidehonden zijn zowel in het Korzo theater als in Theater aan het Spui welkom. We stellen het op prijs indien u dit van tevoren bij het desbetreffende theater aangeeft. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Ik kan niet goed tegen te overheersende special effecten (licht, hard geluid, rook ect) hoe weet ik of een programmaonderdeel voor mij geschikt is?

Op het moment van schrijven, is het niet bekend of tijdens het programma van DanceAble gebruik wordt gemaakt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat t.z.t. op de website