fbpx
A/ZDatumLocatie

Dans & Onderwijsdag

“Waarom verdient dans een plek in het onderwijs?”
Helaas hebben wij vanwege de coronamaatregelen besloten het programma online te laten plaatsvinden via Zoom. Na aanmelding ontvang je een link met inloggegevens per e-mail.
___
Wat zijn de actuele kansen voor dans in het onderwijs? Deze vraag staat centraal tijdens de Dans & Onderwijsdag voor dansdocenten, educatiemedewerkers van dansgezelschappen, leerkrachten (v)so, po of vo en andere professionals in danseducatie.

Waarom verdient dans een plek in het onderwijs? En, wat kan dans dan voor het onderwijs betekenen? Zijn de binnen- en buitenschoolse dans goed en logisch met elkaar verbonden of is daar nog winst te behalen? Wat is de rol van de dansdocent in deze tijd in het onderwijs en wat heeft ze nodig om deze rol zo goed mogelijk te vervullen?

Met een korte terugblik op (iets meer dan) 50 jaar dansexpressie én een vooruitblik naar de invoering van Curriculum.nu starten we deze dag. We staan aansluitend stil bij actuele vraagstukken en kansen voor dans in het onderwijs.

Ook werken we met elkaar aan een jeugd- en jongerendansagenda voor de toekomst door informatie te verzamelen. Deze agenda wordt in oktober 2022 tijdens de Nederlandse Dansdagen aan de nieuwe minister van cultuur wordt overhandigd.

Programma

09.30 uur  Inloop
10.00 uur  De essentie van dans in het onderwijs
door Ruth Wilmans
 Lees hier een toelichting op de keynote
10.30 uur  Actuele ontwikkelingen in kunst, dans en onderwijs
door Anne Bos en Ronald Kox
11.00 uur  Pauze
11.15 uur  Jeugd en jongeren, dansagenda voor de toekomst
 introductie door Daniëlle Bouwmeester en Rozemarijn Schouwenaar met aansluitend een panelgesprek
12.15 uur  Lunch
13.15 uur  Werksessies
aan de hand van stellingen werken we aan de dansagenda van de toekomst, met aansluitend een wrap-up
14.45 uur  Pauze
15.00 uur  Open Space
met voorafgaand een introductie en instructie
16.30 uur  Einde

LKCA organiseert deze conferentie samen met Holland Dance Festival & VONKC

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 25 (regulier), € 15 (leden VONKC) Ma. 13 December 2021 10:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden