fbpx
A/ZDatumLocatie

De Dutch Don’t Dance Division | Good [old] Times – Tableau de la Troupe

Tableau de la Troupe foto De Schaapjesfabriek

“Dromen die wellicht toch nog werkelijkheid worden”

Dans is van en voor iedereen. Die mening draagt Holland Dance Festival al jaren uit. Zo organiseren wij lessen en activiteiten voor oudere dansers en voor dansers met een fysieke en/of mentale beperking en produceren wij voorstellingen waarin deze en andere groepen bijzondere dansers laten zien dat zij hun publiek evenzeer kunnen raken, ontroeren, verbazen en vermaken als ‘reguliere’ dansers dat kunnen, en dat ze evengoed kunnen excelleren. Een van die voorstellingen is de tweejaarlijkse Good [old] Times-productie, waarvoor wij bij elke editie een andere professionele choreograaf (of choreografen) uitnodigen die met een groep senioren – gekozen via een auditie – aan het werk gaat om uiteindelijk het publiek een unieke ervaring te bieden.  

Weemoed
Dit keer wordt de Good [old] Times-productie gecreëerd door choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division. De twee hebben een rijke, zeer succesvolle staat van dienst en hebben bovendien veel ervaring in het werken met zeer uiteenlopende groepen dansers.  

In deze nieuwe productie van hen, getiteld Tableau de la Troupe, volgen we een aantal oudere dansers in een backstage-setting. In de kleedkamer, waar de groep zich opmaakt voor een nieuw optreden, komen zowel het geleefde verleden als ook de dromen voor de toekomst ter sprake. Sommigen kijken terug op een glansrijke carrière, anderen denken met weemoed terug aan de gemiste kansen en nooit vervulde dromen. Maar wat niet is, kan nog komen! Stuart en Sprong: “Denk aan Lotti Huber, die pas na haar tachtigste aan een glansrijke carrière als actrice begon en op haar zevenentachtigste als schrijfster debuteerde met Diese Zitrone hat noch viel Saft! 

‘Het Lied’ als leidraad
De expressieve, energieke bewegingstaal van Stuart en Sprong komt goed tot zijn recht in deze sprankelende nieuwe productie. Muziek is de leidraad in Tableau de la Troupe, en dan in het bijzonder ‘Het Lied’. Door klassieke composities en songs uit de wereld van rock en chanson herleven de dansers hun verleden en krijgen hun dromen concrete vorm.

 “Hun kracht ligt in het ongepolijste, in het zichzelf durven zijn en tonen. Die kwetsbaarheid maakt indruk” – de Volkskrant over een van de eerdere Good [old] Times-producties 

 “Echte doorzetters die constant kansen grijpen, op alle niveaus in de stad aanwezig met een invloed tot ver daarbuiten (…) Thom Stuart en Rinus Sprong zetten zich op tal van vlakken in voor de Nederlandse dans. Van het onderzoeken, uitwisselen van kennis en behouden van het erfgoed van de Nederlandse dans tot het promoten van Den Haag als ‘dansstad”
– Jury van de door Stuart en Sprong gewonnen Jacques Senf Prijs 2019 

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 18,- Za. 05 February 2022 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Zo. 06 February 2022 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Zo. 06 February 2022 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Za. 12 February 2022 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Za. 12 February 2022 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Zo. 13 February 2022 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Zo. 13 February 2022 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden