fbpx
A/ZDatumLocatie

Dancing Grandmothers | Eun-Me Ahn Company

Dancing Grandmothers | Eun-Me Ahn Company

“On stage, the grandmothers become bombs of exuberant energy, pleasure and seduction”

Een absolute ‘feel good’-voorstelling! De Koreaanse oma’s in Dancing Grandmothers stelen wereldwijd alle harten. Na het grote succes in andere landen is nu eindelijk Nederland aan de beurt.

Dancing Grandmothers laat zien hoe Koreaanse vrouwen kijken naar dans en ouderdom. De productie van choreografe Eun-Me Ahn, alias ‘de Pina Bausch van Seoul’, combineert flowerpower, folklore en electro en wordt gedanst door jong en oud. Ahn trok door haar vaderland Korea en ontdekte dat alle vrouwen die zij tegenkwam gelukkig oogden wanneer je ze vroeg om te dansen. De pure en onverwoestbare energie van zelfs de oudsten onder hen stak de jonge dansers van haar Eun-Me Ahn Company aan en de rest is geschiedenis. In Parijs toverde de groep het Théâtre National de la Colline om in een gigantische dansvloer, waarbij een haast collectieve trance ontstond. Wij zijn er klaar voor!

Deze productie is een copresentatie van Holland Dance Festival en Stadsschouwburg Amsterdam.

Tip: ontmoet Eun-Me Ahn en ga op ontdekkingstocht langs de Koreaanse dans

Workshop
Op zaterdag 27 januari verzorgt ‘de Pina Bausch van Seoul’ een workshop populaire en traditionele Koreaanse dans. De workshop van Eun-Me Ahn start met een warming-up, waarna de deelnemers op ontdekkingstocht gaan langs populaire dans en volksdans uit Korea. De workshop wordt voorzien van een moderne twist.

Meet the artist
Voorafgaand aan de voorstelling op 27 januari is er de mogelijkheid om Eun-Me Ahn te ontmoeten. Ze zal vertellen over de voorstelling, over hoe het is om op te groeien in Korea, en zal enkele tips geven over hoe je de voorstelling het beste kan ervaren. Na het interview kun je genieten van een heerlijk vegetarisch diner met een Koreaanse twist. Meer informatie

Lees meer

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 24 January 2018 20:30 Stadsschouwburg Amsterdam Helaas, deze datum ligt in het verleden
Vr. 26 January 2018 20:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Za. 27 January 2018 20:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Zo. 28 January 2018 14:00 Theater aan het Spui, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden