fbpx
A/ZDatumLocatie

BA Bachelor Contemporary Dance of Zürich University of the Arts | From Zürich with Love

“Voor het eerst treden de van over de hele wereld geselecteerde danstalenten nu in Nederland op”

In zeven jaar tijd heeft de opleiding dans van de Zürcher Hochschule der Künste in Zwitserland zich ontwikkeld tot een van de vooraanstaande academies voor hedendaagse dans in Europa. Het programma van zowel de bachelor- als de masteropleiding werd – op uitnodiging van de hogeschool – vormgegeven door Holland Dance Festival-directeur Samuel Wuersten, Zwitser van afkomst.

Voor het eerst in Nederland
Voor het eerst treden de van over de hele wereld geselecteerde danstalenten van de Zwitserse bacheloropleiding nu in Nederland op. Speciaal voor deze gelegenheid is een programma samengesteld met creaties van in Nederland – en met name Den Haag – werkzame choreografen, om zo een extra stimulans te geven aan talentontwikkeling en internationale uitwisseling, twee pijlers die bij Holland Dance Festival al jaren hoog in het vaandel staan.

Verdiepen en verfijnen
De in Den Haag gevestigde Isabelle Chaffaud en Jérôme Meyer maakten in 2014 de eerste choreografie voor de toen net opgerichte dansopleiding in Zürich. Dit uiterst gevarieerde en succesvolle collagewerk, From Zürich with Love, studeren zij nu opnieuw in en daarnaast creëren ze een nieuw duet. Ook bevat het programma een duet van de Haagse Neel Verdoorn. Zij staat bekend om haar uiterst muzikale bewegingstaal en om het feit dat ze jonge dansers steeds opnieuw weet uit te dagen om hun kwaliteiten verder te verdiepen en te verfijnen.

Heel eigen bewegingsvocabulaire
De vierde bijdrage in het programma komt van de Servisch-Nederlandse Dunja Jocic, winnares van de Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie 2021’, die een nieuw groepswerk creëert voor de jonge dansers in Zürich. Jocic, die in Nederland allereerst naam maakte als danseres van de Groningse Club Guy & Roni, ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een opvallend choreografietalent. Haar werk kent een heel specifieke bewegingsstijl, maar is tegelijkertijd ook uiterst theatraal.

Ook Fransman Antonin Rioche – deels opgeleid in Zwitserland en sinds 2017 vaste choreograaf van het Haagse Korzo Theater – maakt een nieuw groepswerk voor de jonge dansers, waarin zij vanwege Rioches heel eigen bewegingsvocabulaire weer op een totaal andere manier worden uitgedaagd.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 18,- Di. 21 June 2022 20:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Woe. 22 June 2022 20:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden