fbpx
A/ZDatumLocatie

Grand Finale | Hofesh Shechter Company

Grand Finale | Hofesh Shechter Company

“Komisch, grimmig en prachtig”

De Israëlische choreograaf, danser, muzikant en componist Hofesh Shechter is op dit moment een van de grootste smaakmakers binnen de internationale hedendaagse dans. Hij maakt dans als een ‘stadsguerilla’: dierlijk, rauw, onorthodox en explosief, en hij componeert er zelf de muziek bij. “Als iemand in staat is het ‘ontoegankelijkheidsstigma’ rond moderne dans te doorbreken is het Hofesh wel”, aldus Paul Lightfoot, artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater. “Zijn werk is heel geaard, bijna urban. Het is dans en popconcert ineen.” Shechters choreografie Clowns, in 2016 gemaakt voor Nederlands Dans Theater, werd op Theaterkrant.nl ‘beangstigend mooi’ genoemd en beloond met vijf sterren.

De titel van zijn nieuwste productie, Grand Finale,  verwijst naar het einde van de wereld. Het is een spectaculair, ambitieus werk voor tien dansers en zes muzikanten, dat tegelijkertijd komisch, grimmig en prachtig is en dat Shechter zelf omschrijft als ‘part gig, part dance, part theatre and wholly original’. In Grand Finale roept Shechter een beeld op van een wereld in vrije val, een wereld in conflict met zichzelf, vol anarchistische energie en gewelddadige komedie. In 2018 werd Grand Finale genomineerd voor een Olivier Award voor ‘Best New Dance Production’. “A mature and magnificent work (…) sulphurous, visceral and surprisingly tender”, aldus The Stage en The Financial Times schreef: “Heart-stopping (…) Hofesh Shechter’s Grand Finale has arrived with a bang”.

Deze voorstelling is één van de internationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Do. 21 februari 2019 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden