fbpx
A/ZDatumLocatie

Holland Dance Festival @ The Grand

Holland Dance Festival @ The Grand

“Haute cuisine en topdans op historische locatie”

Wegens groot succes organiseren Holland Dance Festival en Sofitel Legend The Grand Amsterdam in mei 2019 de derde editie van Holland Dance Festival @ The Grand: een exclusief event waarbij haute cuisine en topdans samenkomen. Het prachtige hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam vormt voor deze voorstelling het decor. In de historische Raadzaal wordt een onvergetelijk diner onder leiding van chef de cuisine Raoul Meuwese geserveerd, terwijl tussen de diverse gangen door prachtige dansoptredens worden gepresenteerd. De voorstelling bestaat uit diverse bijdragen van topchoreografen, gedanst door de dansers van Codarts Rotterdam, de internationale hotspot voor eigentijdse dans.

Betoverende danscollage
Als voormalig hoofdkwartier van de Nederlandse Admiraliteit en het stadhuis van Amsterdam heeft Sofitel Legend The Grand Amsterdam een rijke geschiedenis. Zo gaf voormalig koningin Beatrix in 1966 haar burgerlijk ja-woord in de indrukwekkende Raadzaal. Nu, na een zorgvuldige renovatie door de Franse designer Sybille de Margerie, is het een plek die staat voor gastvrijheid, kunst en cultuur. In de Raadzaal, gebouwd in 1926, zit u aan tafels om de dansers heen, een zorgvuldig geselecteerde internationale groep talenten van Codarts Rotterdam. Tijdens Holland Dance Festival @ The Grand dansen zij een uitdagend programma dat niet alleen de veelzijdigheid van deze dansers toont, maar tegelijkertijd een betoverende collage van choreografiestijlen vertegenwoordigt.

Chef de Cuisine Raoul Meuwese
De dansoptredens worden afgewisseld met een buitengewoon viergangendiner, onder leiding van Raoul Meuwese van restaurant Bridges. Meuwese heeft zijn sporen in de culinaire wereld al ruim verdiend. De afgelopen zeven jaar werkte hij bij Michelin-ster restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, waarvan de laatste vier jaar als chef-kok. Daarvoor was hij werkzaam bij o.a. de Seinpost (*) in Scheveningen, restaurant Leds en restaurant Savarin, beiden in Rijswijk. Meuwese kookt volgens klassieke Franse traditie met een moderne twist.

Impressie van de voorstelling

Raoul Meuwese, Chef de Cuisine van Bridges: ‘Eigentijdse dans past heel goed bij mijn manier van koken’

Sinds december 2018 is Raoul Meuwese de nieuwe Chef de Cuisine van Bridges, het Michelinster-restaurant waar in mei 'Holland Dance Festival @ The Grand' plaatsvindt. Meuwese – die de afgelopen zeven jaar chef van De Hoefslag in Bosch en Duin was – houdt van ‘een klassieke Franse keuken met een moderne twist’ en van ‘eerlijke, natuurlijke seizoensproducten’. Hij laat zich ook regelmatig inspireren door kunst en is dan ook zeer gecharmeerd van het concept van 'Holland Dance Festival @ The Grand': “Ik vind het een prachtige combinatie: genieten van ‘kunst op een bord’, afgewisseld met kunst op het danspodium.”

Lees meer

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 08 May 2019 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Do. 09 May 2019 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Vr. 10 May 2019 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht
Za. 11 May 2019 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Sorry, deze voorstelling is uitverkocht