fbpx
A/ZDatumLocatie

Holland Dance Festival @ The Grand

Data & Tickets

“Haute cuisine en topdans op een historische locatie”

Wegens groot succes organiseren Holland Dance Festival en Sofitel Legend The Grand Amsterdam op woensdag 23 tot en met zaterdag 26 maart 2022 de vierde editie van Holland Dance Festival @ The Grand. Een exclusief event in de historische Raadzaal van het prachtige hotel, waar haute cuisine en dans op hoog niveau samenkomen. 

Het schitterende hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam vormt voor deze voorstelling wederom het decor. Als voormalig hoofdkwartier van de Nederlandse Admiraliteit en het stadhuis van Amsterdam heeft The Grand een rijke geschiedenis. De voetstappen van een vervlogen tijdperk weergalmen in de gangen en de rijke geschiedenis toont zich in de legendarische service, het fantastische decor en de inspirerende culinaire proposities. De voorstelling vindt plaats in de in 1926 gebouwde Raadzaal, waarbij u aan tafels om de dansers heen zit. Dankzij deze intieme setting krijgt u tijdens de voorstelling de kans om de mens achter de danser te zien. 

De voorstellingen worden gedanst door de Codarts Dance Company, dat bestaat uit de internationale toptalenten van Codarts Rotterdam: dé hotspot voor eigentijdse dans in Nederland. Het uitdagende programma toont niet alleen de veelzijdigheid van deze jonge dansers, maar is tegelijkertijd een betoverende collage van choreografiestijlen. Het programma vormt een goede kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans, met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat speciaal voor de dansers is gecreëerd. 

Het is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spat: ieder jaar weer, ieder jaar anders. 

De dansoptredens worden afgewisseld met een viergangendiner, onder leiding van meesterchef Raoul Meuwese. Zijn enorme talent en continue streven naar het ultieme niveau passen bij de hoogstaande gastronomische kwaliteiten. 

Meuwese kookt volgens klassieke Franse traditie, maar met een moderne twist. Hij houdt van ‘subtiele smaken en niet te zware gerechten’. “Ik probeer zoveel mogelijk eerlijke en natuurlijke producten te gebruiken en ik ga altijd met de seizoenen mee.” De sterrenchef laat zich ook graag inspireren door kunst en de natuur. “Je kunt daar bij het uitdenken van gerechten mooie vergelijkingen mee trekken.” Hij gelooft dan ook heilig in de combinatie van zijn haute cuisine en de optredens van de dansers van Codarts Dance Company: “Eigentijdse dans past heel goed bij mijn manier van koken, en het concept van Holland Dance Festival @ The Grand past ook weer heel goed bij The Grand. Ik denk dat wij en Holland Dance Festival ook eenzelfde publiek trekken: mensen die houden van kunst en het goede leven en bewust kiezen voor artistieke topkwaliteit.” 

€ 117,50 p.p. incl voorstelling, viergangendiner en bijpassende wijnen.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 117,50 Woe. 23 March 2022 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Bestel Tickets
Private event Do. 24 March 2022 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam
Private event Vr. 25 March 2022 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam
€ 117,50 Za. 26 March 2022 19:00 Sofitel Legend The Grand, Amsterdam Bestel Tickets