fbpx
A/ZDatumLocatie

Scapino Ballet Rotterdam | Cathedral

C: Hans Gerritsen

Scapino Ballet Rotterdam | Cathedral

“De Scapino dansers duiken er diep in en komen glorieus boven”

Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt met Cathedral een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, wat bijdraagt aan het theatrale en intense karakter van deze voorstelling.

Lees hier een interview met Marcos Morau over Cathedral.

Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, Pablo, trok volle zalen. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept Cathedral gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal.

Morau plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.

Inleiding

Om 19:15 uur wordt er een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Stadsbus 22 (HTM)
Bezoekers die met bus 22 reizen, stappen op enkele meters voor de ingang in en uit bij de bushalte ‘Zuiderstrandtheater’. Rondom voorstellingen stopt deze bus voor het theater, maar controleer de bustijden goed vóór uw vertrek! Let op: bus 22 rijdt op doordeweekse dagen ‘s middags niet langs het theater (bijvoorbeeld rondom voorstellingen in vakanties). Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf het busplatform op Den Haag Centraal (deze bevindt zich boven, op de eerste verdieping van het station). Indien u met tramlijn 11 of 16 komt, kunt u bij halte ‘Statenlaan’ overstappen op bus 22.

Gratis Pendeldiensten rondom voorstellingen
Twee elektrische shuttles rijden rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. U kunt opstappen op een vast punt vóór benzinestation BP Statenlaan, dichtbij halte ‘Statenlaan’ (tram 11) en halte ‘Van Boetzelaerlaan Noord’ (tram 16). U herkent de shuttles aan de Zuiderstrandtheaterlogo’s.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€28 - €44 Di. 10 December 2019 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€28 - €44 Woe. 11 December 2019 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden