fbpx
A/ZDatumLocatie

Yoann Bourgeois | Celui qui tombe

Data & Tickets

Yoann Bourgeois | Celui qui tombe

“Yoann Bourgeois maakt prachtige poëtische voorstellingen, die onmogelijk te vergeten zijn.”

Het beste en mooiste van de internationale dans tonen in Den Haag. Dat is het uitgangspunt van de gezamenlijke dansserie die Holland Dance Festival en Zuiderstrandtheater nu al weer een groot aantal jaren samen presenteren. In mei halen de twee partners weer een heel speciale voorstelling naar Nederland en ú kunt hiervoor kaarten winnen: Celui qui tombe van Yoann Bourgeois. Deze Franse acrobaat, danser, jongleur en choreograaf is een rijzende ster in de internationale dans- en theaterwereld. Eerder dit seizoen bracht Nederlands Dans Theater al een fantastisch, lovend ontvangen werk van hem uit, Little Song, en nu komt Bourgeois met zijn eigen gezelschap naar Nederland. Zijn veelgeprezen en bloedstollende Celui qui tombe is een combinatie van dans en modern circus. Zes dansers tarten alle wetten van de zwaartekracht op een groot, continu bewegend plateau, waar ze niet alleen op dansen en balanceren, maar ook aan hangen, tegenop klauteren of onder dreigen te verdwijnen.

Lezing
Cultuurjournalist Wieteke van Zeil schrijft wekelijks in de Volkskrant over beeldende kunst. Voorafgaande aan deze voorstelling geeft zij een lezing over kijken met als titel ‘De Kunst van opmerkzaamheid’. Want wie goed kijkt ziet veel meer!

U kunt direct uit uw werk bij ons terecht. De cateraar Phoung & Sofie zorgt voor een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd (facultatief): Marrokaanse tajine met lams of vega balletjes, minty bulghur shirazie salade, flatbread hummus en home baked zoet.

Inleiding
Om 19:15 uur wordt er een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater

Stadsbus 22 (HTM)
Bezoekers die met bus 22 reizen, stappen op enkele meters voor de ingang in en uit bij de bushalte ‘Zuiderstrandtheater’. Rondom voorstellingen stopt deze bus voor het theater, maar controleer de bustijden goed vóór uw vertrek! Let op: bus 22 rijdt op doordeweekse dagen ‘s middags niet langs het theater (bijvoorbeeld rondom voorstellingen in vakanties). Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf het busplatform op Den Haag Centraal (deze bevindt zich boven, op de eerste verdieping van het station). Indien u met tramlijn 11 of 16 komt, kunt u bij halte ‘Statenlaan’ overstappen op bus 22.

Gratis Pendeldiensten rondom voorstellingen
Twee elektrische shuttles rijden rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. U kunt opstappen op een vast punt vóór benzinestation BP Statenlaan, dichtbij halte ‘Statenlaan’ (tram 11) en halte ‘Van Boetzelaerlaan Noord’ (tram 16). U herkent de shuttles aan de Zuiderstrandtheaterlogo’s.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€26 - €35 Do. 21 mei 2020 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Bestel Tickets