fbpx
A/ZDatumLocatie

Kalakuta Republik | Faso Danse Théâtre / Serge Aimé Coulibaly

Kalakuta Republik | Faso Danse Théâtre / Serge Aimé Coulibaly

“Kalakuta Republik' is een zinderende voorstelling over Afrika, maar dan zonder de clichés”

Faso Danse Théâtre brengt een dansvoorstelling geïnspireerd op het leven van de legendarische Nigeriaanse muzikant Fela Kuti, uitvinder van de afrobeat, maar ook boegbeeld van het verzet in West-Afrika. In 1974 zette hij een hek om zijn huis en riep de Kalakuta Republik uit. Vanuit zijn ‘onafhankelijke republiek’ streed hij, met muziek als belangrijkste wapen, voor gerechtigheid.

De Belgisch-Burkinese choreograaf Serge Aimé Coulibaly vertaalt Kuti’s strijd naar een energieke en geëngageerde dansvoorstelling. Op opzwepende muziek, geïnspireerd op Kuti’s afrobeat, gaan Coulibaly en zeven dansers op zoek naar hun positie als artiest op een continent dat meer en meer op zichzelf wordt teruggeworpen. Hun dans is sensueel en wild, ze hebben verf op hun gezicht zoals krijgers in de oorlog. ‘Kalakuta Republik’ is een zinderende voorstelling over Afrika, maar dan zonder de clichés. Een Afrika in een geglobaliseerde wereld dat Coulibaly onder de aandacht wil brengen. ‘Coulibaly verenigt op een magische manier muziek, dans en de Afrikaanse revolutie.’ (La Libre Belgique)

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 28 februari 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden