fbpx
A/ZDatumLocatie

Vertical Influences | Le Patin Libre

Vertical Influences | Le Patin Libre

“It’s chilly down there on the ice, but Vertical Influences is one of those rare shows I could willingly have sat through all over again.”

Cutting edge ice dance performance, dat brengt de Canadese Le Patin Libre. Hun naam zegt het al: vrij schaatsen en dus verre van kunstschaatsschema’s en stereotypen.

De groep is in 2005 opgericht door voormalige kampioen kunstschaatssters die met hun verbluffende techniek de theatrale en choreografische mogelijkheden van glijden op het ijs uitdiepen. Met indrukwekkend voetenwerk en verbluffende snelheid en elegantie, rekken zij de grenzen van kunstschaatsen in de 21ste eeuw.

Impressie van de voorstelling

Tip: zelf dansen op het ijs!

Workshop op het ijs
Op woensdag 24 januari verzorgt Le Patin Libre een workshop op het ijs. Tijdens de workshop delen de schaatskunstenaars hun unieke choreografische techniek, die ook wel ‘gliding’ genoemd wordt. Onder leiding van alle schaatsers leer je de techniek onder de knie te krijgen en leer je tevens de basis van hedendaags kunstschaatsen. Daarnaast is in de workshop ruimte voor spel en deelname aan een groepschoreografie. De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schaatsers. Het is mogelijk om schaatsen te huren bij de Uithof. Je eigen schaatsen meenemen mag natuurlijk ook.

Danceparty on ice
Op 27 januari vindt aansluitend op de voorstelling de Danceparty on Ice plaats. Kom gezellig mee dansen en glijden op het ijs! Neem je wel je schaatsen mee? Schaatsen huren bij de Uithof kan natuurlijk ook. De entree is gratis.

Audities
Wil jij een professionele ice dancer worden? Doe dan auditie bij Le Patin Libre. Het gezelschap wil de komende jaren groeien, dus de groep wil in nieuwe schaatskunstenaars investeren en die ook voorzien van een uitgebreide training. Ze houden audities voor hoogopgeleide schaatsers op vrijdag 26 januari.
Meer informatie >

Lees meer

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Di. 23 January 2018 19:30 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Woe. 24 January 2018 17:00 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Woe. 24 January 2018 19:30 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Do. 25 January 2018 19:30 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Vr. 26 January 2018 19:30 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Za. 27 January 2018 17:00 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Za. 27 January 2018 19:30 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Hoe laat opent de festivalkassa in De Uithof

De festivalkassa in De Uithof opent 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling.