fbpx
A/ZDatumLocatie

Lonneke van Leth Dans | Het verrotte leven van Floortje Bloem (14+)

Het verrotte leven van Floortje Bloem -foto Vincent de Kooker

“In het hart rakende dansbewerking van het beroemde boek van Yvonne Keuls”

De multidisciplinaire producties van jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans sluiten goed aan bij de belevingswereld van toekomstige volwassenen, refereren aan maatschappelijk relevante onderwerpen en nodigen uit tot openheid, kwetsbaarheid en reflectie. Dat geldt zeker ook voor Het verrotte leven van Floortje Bloem, een recht in het hart rakende dansbewerking voor iedereen vanaf veertien jaar van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls.  

 ‘Blame game’ in talkshow-setting
Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in deze voorstelling in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over wie schuldig is aan het zware en heftige leven van Floortje Bloem. Omdat de talkshowhost vooral geïnteresseerd is in sensationele emo-televisie, verzanden de personages in een verharde en verzuurde ‘blame game’ en lopen de gemoederen hoog op. De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen. 

Hoop, kracht en kwetsbaarheid
Solodanseres Camille Pidou verbeeldt in deze voorstelling het innerlijke leven, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje. Diverse bekende acteurs als Kees Boot, Justus van Dillen, Claire Bender en Astrid van Eck spelen in teksten van Martijn de Rijk een rol in de voorstelling. Zij zijn, net als de talkshowgasten, te zien op beeld en vormen zo onderdeel van het decor. De Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis schreef speciaal voor deze multidisciplinaire productie nieuwe muziek.  

 In januari 2020 won Keuls’ boek, achtendertig jaar na dato, de Peter van Straaten Psychologieprijs. Het boek heeft sinds de publicatie in 1982 nog niets aan zeggingskracht verloren. 

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 18,- Kinderen € 12,50 Za. 05 February 2022 19:15 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 18,- Kinderen € 12,50 Za. 12 February 2022 19:15 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden