fbpx
A/ZDatumLocatie

Martha Graham Dance Company

The legend is back!

“Exclusief in Nederland”

Martha Graham, wier leven en carrière bijna de hele twintigste eeuw omvatten, is dé grondlegster van de Amerikaanse moderne dans. In een exclusief samengesteld programma vieren wij de nalatenschap van ’s werelds meest legendarische dansicoon.

Martha Graham was een vrouw die niet bezig was beweging uit te drukken – ze was en propageerde de beweging zelf. Haar werk zal hierdoor altijd onderscheidend en tijdloos blijven. Dit programma biedt een uniek overzicht van Grahams vroege choreografieën tot en met haar laatste creatie.

Deze productie is een copresentatie van Holland Dance Festival, Stadsschouwburg Amsterdam, Nieuwe Luxor Rotterdam, HIGHLIGHTS DES INTERNATIONALEN TANZES in Bonn, Internationale Tanzwochen Neuss en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg.

This engagement is supported by Mid Atlantic Arts Foundation through USArtists International in partnership with the National Endowment for the Arts, the Andrew W. Mellon Foundation and the Howard Gilman Foundation.   

Impressie van de voorstelling

Tip: leer de wereldberoemde Graham Techniek

Op dinsdag 6 februari verzorgt Denise Vale – Senior Artistic Associate van de Martha Graham Dance Company – een workshop Graham Techniek. De workshop Graham Techniek biedt een kijkje in de beroemde fysieke lichaamstaal van Martha Graham. De masterclass geeft inzicht in Graham’s innovaties, het concept ‘contraction and release’ en de beginselen van deze unieke vorm van fysieke expressie. Fragmenten en bewegingen uit de voorstelling van de Martha Graham Dance Company vormen onderdeel van de workshop. Kennis van de Graham Techniek is niet noodzakelijk.

Lees meer

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 07 February 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Do. 08 February 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Za. 10 February 2018 20:00 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam Helaas, deze datum ligt in het verleden
Di. 13 February 2018 20:30 Stadsschouwburg Amsterdam Helaas, deze datum ligt in het verleden