fbpx
A/ZDatumLocatie

Mixed program van Jacopo Godani | Dresden Frankfurt Dance Company

Mixed program van Jacopo Godani | Dresden Frankfurt Dance Company

“Opwindende nieuwe bewegingstaal”

De Dresden Frankfurt Dance Company is voortgekomen uit The Forsythe Company, het gezelschap van een van de grootste choreografen – zo niet dé grootste – van de afgelopen 50 jaar: Amerikaan William Forsythe. Nadat deze in 2015 zijn functie neerlegde, werd Italiaan Jacopo Godani benoemd tot zijn opvolger. Godani doopte het gezelschap om tot de Dresden Frankfurt Dance Company en het vernieuwde gezelschap geeft nu zijn allereerste optredens in Nederland, exclusief in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Godani werkte in 1991 voor het eerst samen met Forsythe en was tot 2000 als solist en choreograaf verbonden aan Ballett Frankfurt, op zijn beurt de voorloper van The Forsythe Company. Inmiddels is Godani een internationaal geloofd choreograaf, die bekendstaat om zijn opwindende nieuwe bewegingstaal, waarin hij ballet en hedendaagse dansstijlen combineert en die van de dansers een grote virtuositeit in expressie vereist en hen fysiek tot het uiterste toe uitdaagt. Voor het Nederlandse debuutoptreden van zijn gezelschap selecteerde Godani drie werken van eigen hand: het spitzenballet Echoes from a restless soul, waarin hij twee delen van Maurice Ravels pianodrieluik Gaspard de la Nuit exploreert, het dynamische, mathematisch-exacte High Breed op de elektronische klanken van 48Nord én Al di Là, dat Arnold Schönbergs Transfigured Night in een geheel nieuwe context plaatst.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deze voorstelling is één van de internationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

 

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Do. 02 May 2019 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Vr. 03 May 2019 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden