fbpx
A/ZDatumLocatie

Opus Cactus | Momix

© Charles Azzopardi

Opus Cactus | Momix

“Wuivende cactussen, kronkelende hagedissen”

Dansillusionisten. Zo zou je de leden van de Amerikaanse groep Momix het best kunnen omschrijven. Met een lichaamsbeheersing die grenst aan de perfectie brengen zij de magische beelden van choreograaf Moses Pendleton tot leven. De oprichter en artistiek leider van Momix doet niets liever dan zijn publiek meevoeren in een andere wereld. Een wereld van schoonheid, fantasie en betovering, met hier en daar een vleug humor en absurditeit. “In deze ‘donkere’ tijden is het”, zegt hij, “goed en nodig dat theater die functie kan vervullen. Dat mensen even uit het leven van alledag kunnen stappen.”

Al jarenlang is Momix een van de favorieten van het Nederlandse theaterpubliek en dit keer komt de groep naar Den Haag met een van de grote klappers uit haar repertoire: Opus Cactus, waarin met wuivende cactussen, kronkelende hagedissen en vuurdansers de ruige Amerikaanse woestijn tot leven komt. Hoe dat eruitziet? Alsof Salvador Dali, voor hij zijn kwast in de verf doopte, door de National Geographic heeft zitten bladeren. “Weinig moderne theatermakers behalen het niveau van visuele schoonheid en theatrale magie dat Mr. Pendleton oproept”, aldus The Wall Street Journal.

Deze voorstelling is één van de internationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 02 November 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden