fbpx
A/ZDatumLocatie

Sacre | Circa

“Tegenwoordig wordt Le Sacre du Printemps meestal als zelfstandig stuk in de concertzaal uitgevoerd, maar oorspronkelijk schreef Stravinsky het als balletstuk voor Les Ballets Russes. In Sacre brengt het gevierde Circa uit Australië dit beroemde werk als modern circus. Sacre is niet speciaal voor kinderen gemaakt, maar zeker ook mooi voor kinderen vanaf 12 jaar.”

Tien acrobaten van het Circa-ensemble brengen Stravinsky’s baanbrekende Le Sacre du Printemps naar het circuspodium. Pulserend van spanning en doordrenkt met donkere humor, onderzoekt deze onderscheidende productie van artistiek directeur Yaron Lifschitz de onderlinge verbondenheid van de mensheid, ons inherente seksuele verlangen en onze relatie met goddelijkheid. Met een doordringend lichtontwerp van Veronique Bennett en een opzwepende nieuwe compositie van Phillipe Bachman voor de eerste helft, dringt Sacre de zintuigen binnen en beroert de ziel.

Circa Contemporary Circus
Circa Contemporary Circus is een van ‘s werelds toonaangevendste gezelschappen op het gebied van modern circus. Sinds 2004 hebben ze vanuit Brisbane, Australië, de wereld rondgereisd – met optredens in 40 landen voor meer dan 1,5 miljoen mensen.  Het gezelschap kreeg staande ovaties, lovende recensies en uitverkochte huizen op zes continenten.

Grensverleggend en toonaangevend
Circa is in staat extreme krachtige en ontroerende optredens te creëren en blijft de grenzen van de kunstvorm verleggen.  Zo vervaagt het verschil tussen beweging, dans, theater en circus.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
€ 23 t/m € 35,- Woe. 15 June 2022 20:15 Amare, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
€ 23 t/m € 35,- Do. 16 June 2022 20:15 Amare, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden