fbpx
A/ZDatumLocatie

SUMMA | Samir Calixto

Samir Calixto | Cello Octet Amsterdam, Korzo producties

“Een voorstelling over het verlangen naar troost en stilte op muziek van Arvo Pärt”

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust. Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten.

Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet samenbrengen om Summa te creëren. Pärt noemt het Cello Octet ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa. Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

compositie Arvo Pärt | live muziek Cello Octet Amsterdam | choreografie Samir Calixto | dans Quentin Roger en Chiara Mezzadri | lichtontwerp Pavla Béranova

Summa is een Korzo productie.

Een interview met Samir Calixto over Summa

Samir Calixto maakte in de afgelopen jaren veel indruk met zijn bewerkingen van Winterreise (naar Schubert), 4 Seasons (naar Vivaldi), Paradise Lost (naar Milton) en M (naar Mahler). Met een compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid graaft hij net zo diep in de thematiek van zijn voorstellingen tot deze een tijdloze kwaliteit krijgen. Nu gaat hij een nieuw avontuur tegemoet met Summa: een intensieve samenwerking met het Cello8ctet Amsterdam.

Lees meer

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 26 January 2018 20:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Za. 27 January 2018 20:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Zo. 28 January 2018 20:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden