A/ZDatumLocatie

Sutra | Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken / Sadler’s Wells London

Sutra | Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken / Sadler's Wells London

“Verbluffend mooi”

In 2008 ging in het Londense Sadler’s Wells theater Sutra in première, een van de opwindendste voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui. Komend seizoen viert de Vlaams-Marokkaanse choreograaf en theatermaker het tienjarig bestaan van zijn internationaal bekroonde danshit met een herneming van deze verbluffende mix van hedendaagse dans en kungfu.

Cherkaoui was als kind al gefascineerd door de spiritualiteit en lichaamsbeheersing van deze eeuwenoude Chinese vechtkunst. In 2007 ging hij in retraite bij boeddhistische monniken en kungfu-specialisten van de Shaolin Tempel in China en vroeg hen een voorstelling met hem te maken. Het resultaat was adembenemend. In een eenvoudig, maar subliem decor van 21 houten kisten maakt Cherkaoui optimaal gebruik van de kracht, behendigheid en beheersing van de monniken en wordt spectaculaire acrobatiek afgewisseld met humoristische en ontroerende scènes.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deze voorstelling is één van de internationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Word Holland Dance Festival Ambassadeur en ontvang een vrijkaart voor Sutra

Als Ambassadeur van Holland Dance Festival geniet u van exclusieve privileges en aanbiedingen en maakt u kennis met internationale topdansers en -choreografen. Meld u nu aan als Ambassadeur en ontvang een vrijkaart voor Sutra.

Lees meer

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 04 april 2018 Woe. 04 april 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden