fbpx
A/ZDatumLocatie

The Goldberg Variations/Deze voorstelling is vervallen

“Deze voorstelling is vervallen”

Deze voorstelling is helaas vervallen. Gelukkig gaat de voorstelling van zaterdag 14 mei Mystery Sonates / for Rosa met choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker wel door. Klik hier voor meer info en kaarten!

————————————————————————————————————————–

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren. 

Na jarenlange afwezigheid in dansstad Den Haag is Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker dan eindelijk weer in de stad te zien op het danspodium van Amare in een unieke vertolking van ‘The Goldberg Variations’ waarin zij zelf danst.

Bachs muzikale komos
De Goldbergvariaties behoren tot het late werk van Bach, waarin de componist de mogelijkheden van muzikale thema’s tot het uiterste exploreerde in een spel van variaties, canons en fuga’s. Voor deze compositie vertrok hij van een eenvoudige, ingetogen melodie en een onderliggende baslijn, op basis waarvan zich een muzikale kosmos ontvouwt die straalt door een buitengewone veelzijdigheid en een ongeëvenaard niveau van complexiteit.

Solovoorstelling
Samen met pianist Alain Franco zet Anne Teresa De Keersmaeker haar traject met Bach verder in een dialoog met deze variaties. De grote bezetting van The Six Brandenburg Concertos, de vorige creatie op muziek van Bach, brengt ze terug tot een solovoorstelling die ze zelf danst. Daarbij blijft ze trouw aan hetzelfde principe van de muzikale partituur als blauwdruk voor de choreografie.

Blijvende zoektocht naar een eigen danstaal
Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot dezelfde oefening: het vinden van een vorm in voortdurende verandering, met behoud van een onveranderlijke kern. Voor De Keersmaeker betekent het een uitnodiging om de afgelegde weg en de vragen van vandaag samen te brengen in de blijvende zoektocht naar haar eigen danstaal.

Impressie van de voorstelling

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
niet reserveerbaar Do. 12 May 2022 20:15 Amare, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden