A/ZDatumLocatie

Under the Horizon | Huang Yi Studio+ & Nederlands Kamerkoor

Under the Horizon | Huang Yi Studio+ & Nederlands Kamerkoor

“Hallucinante combinatie van dans, koormuziek en baanbrekende audiovisuals”

De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen in de internationale danswereld. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling KUKA, waarin hij optreedt met een robot, was een van de grote successen tijdens het meest recente Holland Dance Festival.

In zijn gloednieuwe voorstelling Under the Horizon worden de dansers van Huang Yi’s Studio+ vergezeld door het Nederlands Kamerkoor op een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil de Chinese mythologie, het hiernamaals begint. Met zijn productie geeft Yi een heel persoonlijke én schrijnend actuele visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice. Een voorstelling waarin moderne dans en beweging, live-koormuziek en baanbrekende audiovisuals van de Japanse, internationaal gelauwerde audiovisualkunstenaar Ryoichi Kurokawa een hallucinante verbinding aangaan.

Nederlands Kamerkoor al 80 jaar aan de wereldtop
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het koor staat bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers, door het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en het aangaan van spannende samenwerkingen. “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant. Tijdens Under the Horizon brengt het koor muziek van onder anderen David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt ten gehore.

Deze voorstelling is één van de internationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 03 oktober 2018 Woe. 03 oktober 2018 20:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden