SKID by Damien Jalet & new creation by Hofesh Shechter GöteborgsOperans Danskompani

30 t/m 31 mei 2024
Amare, Den Haag

€ 20,00 - € 54,00

Tickets
foto
Lennart Sjoberg

Op do 30 & vr 31 mei is één van Europa’s creatiefste en meest dynamische gezelschappen op het gebied van hedendaagse dans te zien. GöteborgsOperans Danskompani brengt een double bill van bestaand werk; hun grote hit Skid van de Frans/Belgische choreograaf Damien Jalet. En dus een nieuwe choreografie van niemand minder dan Hofesh Shechter. 

Skid, met een dansvloer die 34° gekanteld is, daagt de dansers uit voorbij de zwaartekracht. Dit levert bloedstollende situaties, krachtige beelden en onverwacht ontroerende momenten op. Of in de woorden van choreograaf Jalet: ”Het gaat over dansers die het oncontroleerbare beheersen”.

De dansers glijden langzaam van de helling af en dat krijgt door zijn ongehaaste, repetitieve aard een hypnotiserende, bizarre schoonheid. Zodra de muziek assertiever, luider en ritmischer wordt, verandert ook de setting radicaal en komen de dansers van de bodem tevoorschijn, klimmen, glijden en klimmen nog een keer. De verandering van licht versterkt de schaduwen, waardoor het geheel bijna een bewegende silhouettenspel lijkt.  

Over GöteborgsOperans Danskompani 

Het gezelschap maakt gedurfde en onverwachte keuzes in de zoektocht om kunst te creëren. Die keuzes zijn net zo mooi, uitdagend en onvoorspelbaar is als het leven zelf. Het is een van Europa's meest vooraanstaande gezelschappen voor hedendaagse dans. Elk van de 38 dansers, uit meer dan 20 landen, draagt op een eigen wijze bij aan het unieke kunstenaarschap van de groep. Met 's werelds meest toonaangevende choreografen, zoals Hofesh Shechter creëert het ensemble nieuwe, revolutionaire werken.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 30 mei 2024 19:45 Amare, Den Haag €20,00 - €54,00 bestel
vr 31 mei 2024 19:45 Amare, Den Haag €20,00 - €54,00 bestel

Impressies

foto
foto
foto
foto

Reviews

Duizelingwekkende, dodelijk tartende dans

GT

Een uitmuntend meesterwerk van GöteborgsOperans Danskompani

Göteborgs-Posten

Extra informatie

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Aanbevolen

Impermanence & Forever and ever – Sydney Dance Company

Info & tickets