fbpx
A/ZDatumLocatie

Danseducatie op maat

Dans in het speciaal onderwijs begint bij Holland Dance Festival. Als onafhankelijke dansorganisatie met meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs zijn wij uw toegangspoort tot dans in Den Haag en omgeving.

Het Holland Dance Festival educatieteam bestaat uit specialisten op het gebied van dans in het speciaal  onderwijs die een op maat gemaakt programma op basis van uw wensen kunnen ontwikkelen. Zij zorgen voor aansluiting bij gevraagde kerndoelen, competenties of schoolthema’s. Zij werken met een eigen docententeam en met diverse ervaren partners in het dansveld (theaters, dansgezelschappen, danskunstenaars). Hierdoor bent u verzekerd van een op maat gemaakt aanbod, op het moment dat u dat binnen uw curriculum wenst.

Hoe ziet onze werkwijze eruit?

Stap 1: Eerst eens een verkennend gesprek

Heeft u al vastomlijnde plannen waarvoor u dans wilt inzetten? Of heeft u nog helemaal geen idee en wilt u zich laten inspireren? Welke onderwijsdoelstellingen u ook voor ogen heeft, samen brengen wij uw ideeën in kaart en helpen u op weg. Tijdens dit gesprek brengen we samen de behoeften van uw groep in kaart.

Stap 2: Op maat gemaakt inhoudelijk en financieel voorstel

Op basis van uw wensen en onze expertise zorgen we voor een op maat gemaakt voorstel. We kiezen de juiste invulling van activiteiten, zodat uw einddoelstellingen binnen het beschikbare budget kunnen worden behaald. Wij werken hierbij vanuit de bouwstenen ‘see, do, reflect en experience’.

Stap 3: Terugkoppeling voorstel

Beantwoord het inhoudelijke en financiële voorstel aan uw wensen? Samen maken we de plannen definitief. Wilt u het toch iets anders? In overleg kunnen we altijd aanpassingen maken.

Stap 4: Uitvoering

Holland Dance Festival neemt de uitvoering op zich: zowel in de voorbereiding als tijdens het project zelf en de nazorg. We houden u op de hoogte van de voortgang en zo nodig kan het traject tussentijds worden bijgesteld. Bij Holland Dance Festival heeft u altijd een persoonlijk aanspreekpunt!

See: dans kijken

See: dans kijken

Een ultieme danservaring is het bezoeken van een voorstelling. Holland Dance Festival komt met haar voorstellingen naar uw school toe, zowel in het speciaal onderwijs als in het regulier onderwijs. Wij werken samen met partners, die veel ervaring hebben in en affiniteit met het dansen van voorstellingen voor speciaal onderwijs. Voor ieder bezoek is er contact met de school, waardoor eventuele bijzondere behoeften kunnen worden afgestemd en waar nodig elementen aangepast.

Lees meer
Do: dans doen

Do: dans doen

Holland Dance Festival biedt praktische dansactiviteiten in de breedste zin. Zo kan er gekozen worden voor verschillende dansdisciplines en inhoudelijke thema’s en kunnen verschillende trajecten worden gekozen. Van een introductieworkshop, tot wekelijkse lessen of een projectdag of -week. Wilt u uw leerlingen laten dansen in een thema dat actueel is op school, of juist in het verlengde van een voorstelling die ze hebben gezien? Dat kan allemaal. Ook voor leerlingen voor wie dansen en bewegen lastiger is door fysieke beperkingen hebben we mogelijkheden. Holland Dance Festival staat er voor om dans voor iedereen mogelijk te maken, zowel tijdens schooltijd, als ook in naschools aanbod.

Lees meer