fbpx
A/ZDatumLocatie

Dance Date 2019 | Audities

Audities: Dance Date 2019

“Sta tijdens Holland Dance Festival 2020 op het podium!”

Ben jij een ambitieuze amateurdanser en wil je een volgende stap zetten? Meld je dan nu aan voor Dance Date! Holland Dance Festival biedt je de unieke kans om tijdens dit landelijke project met een professionele choreograaf aan een voorstelling te werken, die tijdens het Holland Dance Festival in februari 2020 in première gaat!

Nog maar 2 audities te gaan!

Auditie Oost | 09 november, Arnhem | Fabien Prioville

Fabien Prioville, voormalig danser bij het befaamde Wuppertal Tanzteather Pina Bausch, is een moderne choreograaf wiens grenzeloosheid terug te zien is in een recente VR-voorstelling tijdens het Lyon Dance Biennal 2018.
Fabien werkt deze voorstelling graag met een gemengde groep dansers: jong of oud, man of vrouw, meld je aan voor de audities bij deze creatieve topchoreograaf!

Auditie Noord | 10 november, Leeuwarden | Krisztina de Châtel

De van oorsprong Hongaarse choreograaf Krisztina de Châtel heeft meer dan zeventig choreografieën en drie dansfilms gemaakt. De voorstellingen van Krisztina de Châtel draaien veelal om contrasten en confrontaties. In oktober 2000 werd De Châtel voor haar gehele oeuvre onderscheiden met de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2001 werd ze voor haar verdiensten voor de Nederlandse dans benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Meer dan dertig jaar lang heeft Krisztina de Châtel leiding gegeven aan haar eigen gezelschap Dansgroep Krisztina de Châtel. Met Itzik Galili gaf zij van 2009 tot 2013 leiding aan Dansgroep Amsterdam, het stadsgezelschap voor moderne dans.

Pak je kans om met dit hedendaagse dansicoon samen te werken door aan te melden voor de audities in Leeuwarden!

 

Voor wie?
Tijdens de audities voor Dance Date verwelkomen wij (ver)gevorderde en ambitieuze amateurdansers (vanaf 14 jaar), studenten van de vooropleiding Dans en MBO-studenten Dans.

Auditiedata per regio

West – 28 september in Rotterdam – reeds geweest
Locatie:
Scapino Ballet Rotterdam, Eendrachtsstraat 8, 3012 XL Rotterdam

Choreografen: Ed Wubbe / Scapino Ballet Rotterdam
Repetitor: Annemarie Labinjo – Van der Meulen / Scapino Ballet Rotterdam

Zuid – 6 oktober in Eindhoven – reeds geweest
Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven
Choreografen: Heather Ware & Irene van Zeeland

Midden – 12 oktober in Utrecht – reeds geweest
Locatie:
Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht

Choreograaf: Sheree Lenting

Oost – 9 november in Arnhem
Locatie: ArtEZ Academie voor Theater en Dans, Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem
Choreograaf: Fabien Prioville

Noord – 10 november in Leeuwarden
Locatie:
 Neushoorn, Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden
Choreograaf: Krisztina de Châtel
Repetitor: Dries van der Post

Je betaalt per regio voor je auditie. Neem je in meerdere regio’s deel aan de audities dan betaal je de auditiekosten dus bij iedere regio opnieuw.

Geen update missen? Meld je dan nu aan voor onze Dance Date nieuwsbrief!

 

Voor deze audities gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.

Vragen?
Heb je vragen over Dance Date? Neem dan contact op met Yvonne Schellekens via yvonne@holland-dance.com.

Impressie van de workshop

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
auditie Za. 28 September 2019 Za. 28 September 2019 15:00 Scapino Ballet Rotterdam, Rotterdam Helaas, deze datum ligt in het verleden
auditie Zo. 06 October 2019 Zo. 06 October 2019 12:45 CKE, Eindhoven Helaas, deze datum ligt in het verleden
auditie Za. 12 October 2019 Za. 12 October 2019 13:00 Theaterhuis De Berenkuil, Utrecht Helaas, deze datum ligt in het verleden
auditie Za. 09 November 2019 Za. 09 November 2019 10:00 ArtEZ Academie voor Theater en Dans, Arnhem Helaas, deze datum ligt in het verleden
auditie Zo. 10 November 2019 Zo. 10 November 2019 11:00 Neushoorn, Leeuwarden Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Kan ik aan meerdere audities meedoen?

Het is mogelijk om aan meerdere audities in één regio of in verschillende regio’s mee te doen. De betaling hiervoor dient apart gedaan te worden. Vul vervolgens voor iedere auditie een nieuw formulier in. Let wel: indien je uiteindelijk bij meerdere choreografen wordt aangenomen, beslissen wij bij welke choreograaf/regio je terechtkomt. Het is niet mogelijk om aan verschillende repetities mee te doen.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deelname aan Dance Date?

Per auditie vragen wij een bijdrage van €5,-. Dit betaal je van tevoren, via de betaal- en inschrijflink, die je van ons ontvangt zodra alle auditiedata bekend zijn.

Als je wordt geselecteerd voor Dance Date betaal je €75,- voor het volledige traject. Dit is inclusief de voorbereidende repetities, de workshops tijdens het premièreweekend, en de praktische zaken tijdens het premièreweekend zoals catering en overnachtingen. De reiskosten naar de repetitielocaties en Den Haag voor de voorstelling zijn voor eigen rekening.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de audities?

Je kunt je aanmelden via bovenstaande knop ‘bestel tickets’. Na betaling van de auditie ontvang je een bevestigingsmail met daarin de link voor het aanmeldformulier. In dit aanmeldformulier vragen wij onder andere contactgegevens en aanvullende informatie.

Om je aanmelding definitief te maken hebben wij het ingevulde aanmeldformulier nodig. Vul deze dus in zodra je de mail met de link van ons hebt ontvangen!

 

Wanneer en waar vinden de repetities plaats?

De repetities moeten nog worden ingepland, maar houd rekening met ongeveer 10 tot 20 repetities. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de choreografen zullen deze plaatsvinden vanaf november 2019 t/m januari 2020 in de avonden en/of weekenden.

De repetities vinden plaats in de stad of regio waar je auditie hebt gedaan.

Wanneer en waar vinden de voorstellingen plaats?

De Dance Date voorstelling gaat in première tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag in het weekend van 31 januari t/m 2 februari 2020. Wij zorgen voor overnachting, catering en workshops gedurende het première weekend. Houd er rekening mee dat je vrijdag 31 januari al op tijd in het theater moet zijn.

Mogelijk zijn losse Dance Date voorstellingen ook na het Holland Dance Festival nog te zien op verschillende locaties in Nederland. Over deze opties wordt iedereen natuurlijk tijdig geïnformeerd!

Hoe laat zijn de audities en hoe lang duren de audities?

Auditie West
Auditie Scapino Ballet Rotterdam is van 15:00-17:00 uur

Auditie Oost
Auditie Fabien Prioville is van 10:00-12:00 uur

Auditie Midden
Auditie Sheree Lenting is van 13:00-14:45 uur

Auditie Zuid
Auditie Heather Ware is van 12:45-15:45 uur

Auditie Noord
Auditie Krisztina de Châtel is van 11:00-13:00 uur

Let op! Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen kan het zijn dat je een mail ontvangt met een ander tijdstip.