fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble | Masterclass Sonja Parmentier: Connection

Data & Tickets

DanceAble | Masterclass Sonja Parmentier: Connection

“Verdiep je in de inclusiedans”

Naast de wekelijkse DanceAble-lessen organiseert Holland Dance Festival dit seizoen ook twee DanceAble Masterclasses. Tijdens deze masterclass die Sonja Parmentier onder de noemer Connection verzorgt, staat de verbinding tussen lichaam, dans, de rolstoel en de andere dansers centraal.

Sonja Parmentier – Connection: Twee masterclasses in het teken van je lichaam en de rolstoel.  

Hoe wordt je (nog) bewuster van de stoel en jouw fysieke mogelijkheden? Hoe werk je met jouw lichaam op een gezonde en veilige manier? Hoe vind je jouw bewegingstaal en hoe breid je die verder uit? Hoe ga je voelen wat de stoel voor jou betekent, is het vrijheid of juist een beperking? Misschien is het wel beide.

Tijdens de Masterclass Connection leert docent Sonja Parmentier je meer over de connectie tussen jouzelf en je rolstoel. Door middel van (techniek) oefeningen, opdrachten en improvisatie ga je aan de slag met jouw dansvaardigheden. Het zullen twee workshops zijn die je los van elkaar kunt volgen, maar die ook ‘connectie’ met elkaar hebben. Je gaat steeds een stapje verder en datgene wat je leert kan je weer meenemen naar de andere lessen.

Locatie:
Holland Dance Festival Studio, De Gheijnstraat 51, Den Haag.

De masterclass van Sonja Parmentier is deze keer voor de dansers. Voor dansdocenten organiseert Holland Dance Festival een aantal Teacher Training Courses.

 

Voor al onze workshops gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.

Vragen

Heb je een vraag of opmerking? Check dan onze FAQ. Staat jouw antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

Over Sonja Parmentier

Sonja Parmentier is ooit als 4-jarig meisje begonnen met ballet, waarna zij ernstig met het ‘dansvirus’ besmet raakte. Vervolgens volgde zij de dansvakopleiding aan Codarts Rotterdam en ging daarna aan het werk als professioneel danser, docent en choreograaf. Toen veranderde haar lijf en daarmee haar leven. Nu is de rolstoel al sinds jaren een goede vriend. Sonja is nog steeds actief als danser, docent en choreograaf, maar nu met wielen. Er is veel veranderd, maar niet haar liefde voor dans. Haar drive is nu vooral dat dans voor iedereen toegankelijk en mogelijk moet zijn, ongeacht de fysieke mogelijkheden. Sonja vindt het heel belangrijk om met dansers met een beperking aan het werk te gaan om ze meer ‘tools’ te geven om in dans te ontwikkelen, maar ook om naar danslessen te durven gaan en letterlijk en figuurlijk drempels te durven nemen.

Lees meer

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Sonja Parmentier – Connection I Zo. 08 maart 2020 Zo. 08 maart 2020 11:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Bestel Tickets
Sonja Parmentier – Connection II Za. 13 juni 2020 Za. 13 juni 2020 11:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Bestel Tickets