A/ZDatumLocatie

DanceAble | Masterclass: Connection II

DanceAble | Masterclass: Connection II

“Verdiep je in de inclusiedans”

Naast de wekelijkse DanceAble-lessen organiseert Holland Dance Festival dit seizoen ook drie DanceAble Masterclasses. Tijdens deze masterclass die Sonja Parmentier onder de noemer Connection verzorgt, staat de verbinding tussen lichaam, dans, de rolstoel en de andere dansers centraal.

Sonja Parmentier – Connection II: verbinding met de ander, dans & je rolstoel
Deze workshop is zowel voor rolstoeldansers als niet-rolstoeldansers

Hoe beweeg je samen op een gezonde en veilige manier? Hoe kun je samen op zoek gaan naar de bewegingsmogelijkheden? Hoe benader je elkaar? En hoe werkt dat 1-op-1 en in een groep? En hoe werkt de connectie van lichaam naar een lichaam met een rolstoel?

Tijdens de Masterclass Connection II leert docent Sonja Parmentier je meer over de connectie tussen jouzelf, je rolstoel en anderen. Aan de hand van oefeningen en open opdrachten ga je direct aan de slag. Deze dag geeft je handvatten waarmee je ook buiten de Masterclass om, mee aan de slag kunt.

Locatie:
Holland Dance Festival Studio, De Gheijnstraat 51, Den Haag.

Over Sonja Parmentier

Sonja Parmentier is ooit als 4-jarig meisje begonnen met ballet, waarna zij ernstig met het ‘dansvirus’ besmet raakte. Vervolgens volgde zij de dansvakopleiding aan Codarts Rotterdam en ging daarna aan het werk als professioneel danser, docent en choreograaf. Toen veranderde haar lijf en daarmee haar leven. Nu is de rolstoel al sinds jaren een goede vriend. Sonja is nog steeds actief als danser, docent en choreograaf, maar nu met wielen. Er is veel veranderd, maar niet haar liefde voor dans. Haar drive is nu vooral dat dans voor iedereen toegankelijk en mogelijk moet zijn, ongeacht de fysieke mogelijkheden. Sonja vindt het heel belangrijk om met dansers met een beperking aan het werk te gaan om ze meer ‘tools’ te geven om in dans te ontwikkelen, maar ook om naar danslessen te durven gaan en letterlijk en figuurlijk drempels te durven nemen.

Lees meer

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Sonja Parmentier – Connection II Zo. 14 april 2019 Zo. 14 april 2019 11:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden