A/ZDatumLocatie

DanceAble | Masterclasses

Data & Tickets

DanceAble | Masterclasses

“Verdiep je in de inclusiedans”

Naast de wekelijkse DanceAble-lessen organiseert Holland Dance Festival dit seizoen ook drie DanceAble Masterclasses. Tijdens de twee masterclasses die Sonja Parmentier onder de noemer Connection verzorgt, staat de verbinding tussen lichaam, dans de rolstoel en de andere dansers centraal. Adam Benjamin neemt je in de tweedaagse Summer Intensive mee in zijn inclusieve lesmethodiek. Ervaar tijdens deze masterclass hoe een inclusieve danstraining je behalve van je lichaam ook bewust van tijd en ruimte maakt.

Sonja Parmentier – Connection I: verbinding tussen je lichaam, dans & je rolstoel
Deze workshop is voor rolstoeldansers, gericht op individuele dansvaardigheden | Prijs €15,- | 11.00 – 13.00 uur

Hoe verbind ik mijn lichaam met mijn rolstoel? Hoe bewust ben ik van de mogelijkheden van mijn rolstoel? Voelt het als een belemmering of geeft het juist de mogelijkheid om vrijer te bewegen en nieuwe grenzen te ontdekken? En hoe bewust ben ik eigenlijk van mijn eigen (fysieke) mogelijkheden?

Tijdens de Masterclass Connection I helpt docent Sonja Parmentier je op weg met het ontdekken van jouw eigen bewegingstaal. Een dag waarin de connectie met je lichaam en de rolstoel centraal staat. Aan de hand van oefeningen, frases en improvisatie ontdek jij jouw eigen bewegingstaal en raak je vertrouwder met dans en je rolstoel.

Sonja Parmentier – Connection II: verbinding met de ander, dans & je rolstoel
Deze workshop is zowel voor rolstoeldansers als niet-rolstoeldansers | Prijs €15,- | 13.00 – 15.00 uur

Hoe beweeg je samen op een gezonde en veilige manier? Hoe kun je samen op zoek gaan naar de bewegingsmogelijkheden? Hoe benader je elkaar? En hoe werkt dat 1-op-1 en in een groep? En hoe werkt de connectie van lichaam naar een lichaam met een rolstoel?

Tijdens de Masterclass Connection II leert docent Sonja Parmentier je meer over de connectie tussen jouzelf, je rolstoel en anderen. Aan de hand van oefeningen en open opdrachten ga je direct aan de slag. Deze dag geeft je handvatten waarmee je ook buiten de Masterclass om, mee aan de slag kunt.

Adam Benjamin – Summer Intensive | Prijs €60,-
Adam Benjamin was oprichter en artistiek directeur van het inclusiedansgezelschap CandoCo Dance Company en een pionier op het gebied van inclusiedans. Tijdens de tweedaagse Summer Intensive neemt Adam Benjamin je mee in zijn inclusieve lesmethodiek. Hij laat je ervaren hoe een inclusieve danstraining je behalve van je lichaam je ook bewust van tijd en ruimte maakt.

Deze Summer Intensive begint met een focus op de zintuigen en een verkenning van de inclusieve mogelijkheden. Met je lichaam als basis onderzoek je de verbinding die je maakt met de ruimte waarin je beweegt. Aan de hand van improvisatie leer je jouw zintuigen kennen en te vertrouwen, zodat je zowel bewust áls open en speels in het moment leert te handelen.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Sonja Parmentier – Connection I Za. 20 oktober 2018 Za. 20 oktober 2018 11:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Sonja Parmentier – Connection II Za. 09 februari 2019 Za. 09 februari 2019 13:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Bestel Tickets
Adam Benjamin – Summer Intensive Za. 06 juli 2019 Zo. 07 juli 2019 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Bestel Tickets