fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

Data & Tickets

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

“Meerjarige Teacher Training Course ‘EnCOMPASS’ voor inclusiedansdocenten”

Holland Dance Festival en het inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company werken nauw samen voor verdere verdieping en scholing op het gebied van de inclusiedans in Nederland.  De afgelopen jaren is er hard gewerkt rondom het ontwikkelingen van methodiek op het gebied van inclusiedans. Het Britse inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company is gespecialiseerd in het geven van danslessen aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Tijdens de Teacher Training Courses deelt de vermaarde Stopgap Dance Company haar ervaringen op het gebied van de inclusiedans en doceert het gezelschap zijn beproefde methodes voor onder meer de warming-up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens de Teacher Training Courses gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op inclusiedans.

9 & 10 november 2019 | Introductie tot de inclusieve danspraktijk
Stopgap Dance Company zijn specialisten in het les geven van dans aan mensen met een beperking. Deze workshop behandelt de basisprincipes van de aanpak van Stopgap Dance Company’s manier van het lesgeven inclusieve dans. Tijdens het weekend leer je meer over open taalgebruik en het begrijpen van toegankelijke leermiddelen. Samen ga je aan de slag met een voorbeeldworkshop en het ontleden daarvan. Tijdens dit weekend krijg je de mogelijkheid om Stopgap te observeren en deel te nemen aan een inclusieve dansworkshop.

16 & 17 mei 2020 | Verdiepen in de inclusieve dans
Deze sessie bouwt voort op het vorige TTC-weekend en voorziet de deelnemers van de vaardigheden om rekwisieten en zintuiglijke prikkels te gebruiken in een workshop. Daarnaast zal Stopgap de tools aanreiken die nodig zijn om verscheidenheid aan behoeften te managen binnen één sessie; ideeën ontwikkelen voor het werken met deelnemers met complexe behoeften en kijken naar ideeën voor hoe je met ondersteunend personeel kunt omgaan om het meeste uit een sessie te halen.  Artiesten van Stopgap zullen ook tips en ideeën delen voor het maken van choreografieën binnen de beperkte tijd van een workshop setting.

 

Praktische informatie
– Deelname aan de Teacher Training Course kost €30,- per dag en €50,- per weekend.
– Locatie: Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag.

 

Voor de Teacher Training Courses gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.

Nieuwsbrief
Wanneer je je inschrijft voor de DanceAble-nieuwsbrief, dan informeren we je automatisch over volgende Teacher Training Course-data. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

 

Impressie van de workshop

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Weekend 1 | Dag 1 Za. 09 november 2019 Za. 09 november 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Bestel Tickets
Weekend 1 | Dag 2 Zo. 10 november 2019 Zo. 10 november 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Bestel Tickets
Weekend 2 | Dag 1 Za. 16 mei 2020 Za. 16 mei 2020 10:00 Korzo theater, Den Haag Bestel Tickets
Weekend 2 | Dag 2 Zo. 17 mei 2020 Zo. 17 mei 2020 10:00 Korzo theater, Den Haag Bestel Tickets