fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

“Meerjarige Teacher Training Course ‘EnCOMPASS’ voor inclusiedansdocenten”

De Teacher Training Course van 16 en 17 mei kan helaas niet fysiek doorgaan. Meer informatie over het eventueel verplaatsen of digitaliseren van de cursus volgt snel.

Holland Dance Festival en het inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company werken nauw samen voor verdere verdieping en scholing op het gebied van de inclusiedans in Nederland.  De afgelopen jaren is er hard gewerkt rondom het ontwikkelingen van methodiek op het gebied van inclusiedans. Het Britse inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company is gespecialiseerd in het geven van danslessen aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Tijdens de Teacher Training Courses deelt de vermaarde Stopgap Dance Company haar ervaringen op het gebied van de inclusiedans en doceert het gezelschap zijn beproefde methodes voor onder meer de warming-up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens de Teacher Training Courses gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op inclusiedans.

16 & 17 mei 2020 | Verdiepen in de inclusieve dans
Deze sessie bouwt voort op het vorige TTC-weekend en voorziet de deelnemers van de vaardigheden om rekwisieten en zintuiglijke prikkels te gebruiken in een workshop. Daarnaast zal Stopgap de tools aanreiken die nodig zijn om verscheidenheid aan behoeften te managen binnen één sessie; ideeën ontwikkelen voor het werken met deelnemers met complexe behoeften en kijken naar ideeën voor hoe je met ondersteunend personeel kunt omgaan om het meeste uit een sessie te halen.  Artiesten van Stopgap zullen ook tips en ideeën delen voor het maken van choreografieën binnen de beperkte tijd van een workshop setting.

 

Praktische informatie
– Deelname aan de Teacher Training Course kost €30,- per dag en €50,- per weekend.
– Locatie: Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag.

 

Voor de Teacher Training Courses gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.

Nieuwsbrief
Wanneer je je inschrijft voor de DanceAble-nieuwsbrief, dan informeren we je automatisch over volgende Teacher Training Course-data. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op via info@holland-dance.com.

 

Impression of the workshop

Dates & Tickets

Title Start date End date Start time Location Order
Weekend 1 | Dag 1 Sat. 09 november 2019 Sat. 09 november 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred
Weekend 1 | Dag 2 Sun. 10 november 2019 Sun. 10 november 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred
Weekend 2 | Dag 1 Sat. 16 mei 2020 Sat. 16 mei 2020 10:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred
Weekend 2 | Dag 2 Sun. 17 mei 2020 Sun. 17 mei 2020 10:00 Korzo theater, Den Haag Sorry, event has already occurred