A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

DanceAble | Teacher Training Course: EnCOMPASS

“Meerjarige Teacher Training Course ‘EnCOMPASS’ voor inclusiedansdocenten”

Holland Dance Festival en het inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company werken nauw samen in het Europese project iDance: een project dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in inclusiedans. De afgelopen jaren is er hard gewerkt rondom het ontwikkelingen van methodiek op het gebied van inclusiedans. Tijdens de Teacher Training Course worden de resultaten gedeeld over dit inspirerende leerproces.

Tijdens de Teacher Training Courses deelt de vermaarde Stopgap Dance Company haar ervaringen op het gebied van de inclusiedans en doceert het gezelschap zijn beproefde methodes voor onder meer de warming-up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens de Teacher Training Courses gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op inclusiedans.

23 & 24 maart 2019 | Stopgap’s Professional Practice and Inclusive Choreography
Stopgap Dance Company creëert levendige dansproducties voor dansers met én zonder beperking. De dagelijkse trainingslessen van het gezelschap zorgen voor input voor choreografieën en de producties die zij ontwikkelen. Dit weekend wordt er dieper ingegaan op de inhoud van deze dagelijkse trainingslessen én leer je hoe iemands perspectief, lichamelijkheid of manier van leren kan bijdragen aan het creëren van inventieve en originele choreografieën. Je krijgt inzicht in hoe jij jouw choreografische ideeën kunt doorvertalen naar dansers met een handicap. Hoewel de professionele praktijk van Stopgap dit weekend centraal staat, is deze Teacher Training Course ook relevant voor docenten die choreograferen voor inclusieve groepen.

Over de Teacher Training Course
Met deze Teacher Training Courses wil Holland Dance Festival verdere verdieping van en scholing op het gebied van de inclusiedans in Nederland stimuleren en faciliteren. Het Britse inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company is gespecialiseerd in het geven van danslessen aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De Teacher Training Courses maken onderdeel uit van een meerjarige samenwerking tussen beide organisaties, voortkomend uit het Europese uitwisselingsproject iDance dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in de inclusiedans.

Praktische informatie
– De volgende Teacher Training Course vindt plaats op 23 & 24 maart 2019.
– Deelname aan de Teacher Training Course kost €20,- per dag en €30,- per weekend.
– Locatie: Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag.

Nieuwsbrief
Wanneer je je inschrijft voor de DanceAble-nieuwsbrief, dan informeren we je automatisch over volgende Teacher Training Course-data. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

De Teacher Training Course wordt mede mogelijk gemaakt door

Impressie van de workshop

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Dag 1 Za. 23 maart 2019 Za. 23 maart 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Dag 2 Zo. 24 maart 2019 Zo. 24 maart 2019 10:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden