fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course

DanceAble | Teacher Training Course

“Encompass”

Holland Dance Festival en het inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company werken nauw samen in het Europese project iDance: een project dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in inclusiedans. De Teacher Training Course is de volgende stap in de meerjarige samenwerking tussen Holland Dance Festival en Stopgap Dance Company en is bedoeld voor dansdocenten die graag inclusief willen lesgeven.

Over de Teacher Training Course
Stopgap Dance Company is gespecialeerd in het geven van dansles aan mensen met een (fysieke) beperking. Tijdens de Teacher Training Course deelt het gezelschap haar ervaring op het gebied van inclusiedans en delen zij hun beproefde methodes voor onder meer de warming up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens deze Teacher Training Course gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op inclusiedans.

Praktische informatie
Deelname aan de Teacher Training Course is gratis
zaterdag 17 maart 10.00 – 15.00 uur
zondag 18 maart 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Den Haag

Let op: Op vrijdagmiddag 16 maart kan er deel worden genomen aan een optioneel programma. In de week van 12-16 maart werkt Holland Dance Festival namelijk met drie internationale partners aan inclusiedans. Vijf dagen lang wordt er met elkaar op de vloer gewerkt en kennis uitgewisseld. Op vrijdagmiddag 16 maart zetten we voor de deelnemers van de teacher training course de studiodeuren open zodat je kunt komen kijken naar dit bijzondere proces.

Aanmelden
Deelname aan de Teacher Training Course is gratis. Aanmelden voor de Teacher Training Course op 17 en 18 maart (en de extra optie op 16 maart) kan via deze link. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

DanceAble nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en alle activiteiten rond Holland Dance en inclusiedans? Schrijf je dan in voor de DanceAble nieuwsbrief!

Deze Teacher Training Course is onderdeel van een reeks Teacher Training Courses.
Deze kunnen los van elkaar worden gevolgd, maar we raden je aan om zo mogelijk ook de andere courses in deze reeks te volgen.

De andere Teacher Training Courses dit jaar (de exacte data volgen):

EnCOMPASS – Sessie twee (2 dagen)
Werken met de beperkte dansers van de toekomst

Stopgap Dance Company heeft meer dan 20 jaar ervaring met het trainen van dansers met een (fysieke) beperking. Tijdens deze sessie deelt het gezelschap haar kennis rond het ontwikkelen van dansvaardigheid bij beperkte dansers en laat zij zien hoe traditionele danstechnieken ingezet kunnen worden door dansers met een beperking.
Ook vertelt zij over haar succesvolle inclusiedans methode ‘IRIS’ en kijkt zij samen met de deelnemers aan de course hoe zij hun eigen lessen toegankelijk kunnen maken voor dansers met een beperking. Al nieuwsgierig naar Stopgaps IRIS? Hier vind je meer informatie.

En COMPASS – Sessie drie (2 dagen)
Stopgap’s professionele praktijk en inclusieve choreografie

Stopgap Dance Company creëert energieke dansproducties met dansers met en zonder (fysieke) beperking. Tijdens deze sessie duiken we dieper in hun eigen dansopleiding (zoals de stageplekken voor beperkte dansers) en de kunst van het vertalen van de danstechnieken voor dansers met een beperking. Zowel op het gebied van danstechniek zelf als op artistiek gebied.
Het gezelschap laat ook zien hoe ieders persoonlijkheid, ieders fysiek of ieders leermethode bijdraagt een de creatie van een inventieve en originele choreografie. Deze sessie richt zich op de professionele praktijk van Stopgap, maar is zeker ook relevant voor docenten die choreografieën maken voor inclusiegroepen op niet professioneel niveau. Meer informatie over de producties van Stopgap is hier te vinden.

De Teacher Training Course wordt mede mogelijk gemaakt door

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
DanceAble | Teacher Training Course Za. 17 March 2018 Zo. 18 March 2018 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden