A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course: enCOMPASS

DanceAble | Teacher Training Course: enCOMPASS

“Meerjarige Teacher Training Course ‘EnCOMPASS’ voor inclusiedansdocenten”

Holland Dance Festival en het inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company werken nauw samen in het Europese project iDance: een project dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in inclusiedans. De afgelopen jaren is er hard gewerkt rondom het ontwikkelingen van methodiek op het gebied van inclusiedans. Tijdens de Teacher Training Course worden de resultaten gedeeld over dit inspirerende leerproces.

Tijdens de Teacher Training Courses deelt de vermaarde Stopgap Dance Company haar ervaringen op het gebied van de inclusiedans en doceert het gezelschap zijn beproefde methodes voor onder meer de warming-up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens de Teacher Training Courses gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op inclusiedans.

10 & 11 november 2018 | Training the Disabled Dancers of the Future
Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van professionele trainingen voor dansers met een beperking, deelt Stopgap Dance Company dit weekend haar kennis over het ontwikkelen van dansvaardigheden voor dansers met een handicap. Aan de hand van hun succesvolle danssyllabus IRIS krijg je inzicht in de methodiek die hieraan ten grondslag ligt. Je krijgt dit weekend handvatten aangereikt die jou helpen bij het inclusiever maken van jouw eigen dansonderwijspraktijk.

Over de Teacher Training Course
Met deze Teacher Training Courses wil Holland Dance Festival verdere verdieping van en scholing op het gebied van de inclusiedans in Nederland stimuleren en faciliteren. Het Britse inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company is gespecialiseerd in het geven van danslessen aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De Teacher Training Courses maken onderdeel uit van een meerjarige samenwerking tussen beide organisaties, voortkomend uit het Europese uitwisselingsproject iDance dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in de inclusiedans.

Praktische informatie
– De volgende Teacher Training Courses vinden plaats op: 10 & 11 november 2018, 23 & 24 maart 2019.
– Deelname aan de Teacher Training Course kost €20,- per dag en €30,- per weekend.
– Boek twee weekenden en betaal slechts €50,- (in plaats van €60,-). Voeg hiervoor beide weekenden toe aan het winkelmandje en de korting zal automatisch toegepast worden.
– Locatie: Holland Dance Festival Studio, De Gheijnstraat 51, Den Haag.

Deelname
De Teacher Training Course-weekenden kunnen los van elkaar worden gevolgd, maar we raden je aan om zo mogelijk ook andere weekenden in de reeks te volgen. Wanneer je je inschrijft voor de DanceAble-nieuwsbrief, dan informeren we je automatisch over volgende Teacher Training Course-data. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

De Teacher Training Course wordt mede mogelijk gemaakt door

Impressie van de workshop

23 & 24 maart 2019 | Stopgap’s Professional Practice and Inclusive Choreography

Stopgap Dance Company creëert levendige dansproducties voor dansers met én zonder beperking. De dagelijkse trainingslessen van het gezelschap zorgen voor input voor choreografieën en de producties die zij ontwikkelen. Dit weekend wordt er dieper ingegaan op de inhoud van deze dagelijkse trainingslessen én leer je hoe iemands perspectief, lichamelijkheid of manier van leren kan bijdragen aan het creëren van inventieve en originele choreografieën. Je krijgt inzicht in hoe jij jouw choreografische ideeën kunt doorvertalen naar dansers met een handicap. Hoewel de professionele praktijk van Stopgap dit weekend centraal staat, is deze Teacher Training Course ook relevant voor docenten die choreograferen voor inclusieve groepen.

Lees meer

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
November - dag 1 Za. 10 november 2018 Za. 10 november 2018 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
November - dag 2 Zo. 11 november 2018 Zo. 11 november 2018 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden